Afbeelding
Foto:

Bieb Almelo blijft gesloten

ALMELO - We brengen deze dagen noodgedwongen vaker thuis door. Veel evenementen zijn afgelast en voorzieningen zijn gesloten. Zo ook helaas de bibliotheek Almelo - maar dit betekent niet dat je niet een goed boek kunt lezen!

De directie van Bibliotheek Almelo heeft afgelopen week na de verscherpte corona-maatregelen besloten om de bibliotheek tot en met dinsdag 31 maart te sluiten. Deze maatregel is genomen na het advies van de overheid om zo veel mogelijk thuis te blijven.


Niet halen of brengen
Dit betekent dat er dus geen boeken meer geleend en teruggebracht kunnen worden. Iedereen kan reeds geleende boeken boetevrij zolang in huis houden. Ook werden vorige week vrijdag boeken uitgeleend met een extra lange leentermijn.


Digitaal lezen
Iedereen die een bibliotheekabonnement heeft kan hiermee ook E-books lenen via de online bibliotheek die via de website van Bibliotheek Almelo te raadplegen is. Dit is dan ook een uitgelezen moment voor de traditionele papieren lezer om toch eens een digitaal boek te proberen. Deze hebben vele voordelen; ze nemen niet een hele boekenplank in beslag en het leest voor veel mensen makkelijker dan op papier, zeker wanneer de ogen wat minder worden. Wie geen bibliotheekabonnement heeft, kan uiteraard ook boeken digitaal kopen. Daarnaast zijn er uitgebreide gratis digitale bibliotheken; bijvoorbeeld die van Project Gutenberg www.dev.gutenberg.org waar veel klassiekers in het publiek domein te lezen en te downloaden zijn; waaronder zo'n 800 titels in het Nederlands. Andere alternatieven zijn audioboeken voor wie niet zo'n fan is van het gedrukte woord maar wel wat tijd wil doden.