Afbeelding
Foto:

Bouwontdekdagen bij het Techniekhuis Twente Hengelo

HENGELO - Ruim 1.000 Twentse 2e-en 3e-jaars vmbo-leerlingen van 16 scholen uit de hele regio bezochten afgelopen week de Bouwontdekdagen in het Techniekhuis Twente in Hengelo.

Tijdens een carrousel vol technische doe-activiteiten en wetenswaardigheden over bouwopleidingen maakten de leerlingen zelf stapsgewijs hun eigen unieke bureaulamp. Leerlingen ontdekten of een vervolgopleiding in het Techniekhuis Twente hen aanspreekt. Het Techniekhuis Twente is gevestigd in de monumentale fabriek van Stork Pompen. Na een uitgebreide verbouwing is het nu dé moderne plek waar aankomende bouwprofessionals opgeleid worden voor één of meerdere vakdiploma’s én om de beste in hun vak te worden. Wekelijks zijn 400 studenten op de opleidingslocatie.


Nieuw bouwonderwijs
Er zijn opleidingen voor het beroep van timmerman, schilder, elektromonteur, meubelmaker, industrieel lakverwerker, tegelzetter, metselaar, interieuradviseur en installatiemonteur en uitvoerder bouw en infra. ROC van Twente, Bouwschool Twente, Schildersvakopleiding Hengelo en Installatiewerk IW werken samen in het Techniekhuis Twente aan dynamisch en vernieuwend BBL (een studie met een combinatie van betaald werk en leren) en BOL-bouwonderwijs, niveau 2 t/m 4. Technische bedrijven in Twente zitten te springen om jonge enthousiaste vakmannen en -vrouwen met diploma’s op zak. Met de mbo-vakopleidingen van het Techniekhuis Twente zijn er volop carrièrekansen met baangarantie.


Uitnodiging voor ouders
Ouders van vmbo-leerlingen uit de regio die meer willen weten over de verschillende opleidingen en het Techniekhuis Twente zijn van harte welkom op donderdagavond 16 april van 19.30 tot 21.30 uur; wel uiterlijk 9 april aanmelden: info@techniekhuistwente.nl. Naast een rondleiding zijn er laagdrempelige workshops. Hoe woont u veilig, kunnen gewone lampen vervangen worden door Ledverlichting en hoeveel bespaart u daarmee, waaruit bestaat een meterkast en voor welke (veiligheid)beglazing kiest u thuis? Zo wordt duidelijk dat alle techniek in iedere woning is bedacht, geproduceerd, gemonteerd en wordt onderhouden door mensen met een technisch vakdiploma.


Meer weten en zien?
Techniekhuis Twente (tegenover De Gieterij, ROC van Twente) Lansinkesweg 28a, 7553 AE Hengelo T.: 074-7620600 info@techniekhuistwente.nl www.techniekhuistwente.nl Instagram: Techniekhuistwente. Facebook: Techniekhuis Twente