Afbeelding
Foto:

Mantelzorgwaardering

WIERDEN - De gemeente Wierden heeft zijn mantelzorgers hoog in het vaandel staan. Dankzij de inzet van vele mantelzorgers kunnen zorgvragers langer zelfstandig thuis blijven wonen en wordt de betaalde zorg minder belast. Dit vraagt echter ook veel van de mantelzorger. De gemeente wil dit jaar graag zijn mantelzorgers bedanken en in het zonnetje zetten door middel van de Mantelzorgwaardering.

De Mantelzorgwaardering bestaat uit een aantal ontspannende activiteiten die georganiseerd worden voor mensen die als mantelzorger zorgen voor een naaste. Iedereen die minstens drie maanden lang, minstens acht uur per week zorgt voor iemand met wie hij of zij een persoonlijke relatie heeft, is een mantelzorger. Dat hoeft niet alleen in een thuissituatie te zijn, dat kan ook de zorg zijn voor iemand die in een instelling woont. Deze waardering is bedoeld voor mantelzorgers die in de gemeente Wierden wonen en voor mantelzorgers waarvan de zorgvrager in de gemeente Wierden woont. Mantelzorg is niet iets waar iemand bewust voor kiest, het is iets wat je overkomt: je zorgt voor een persoon omdat je er op de één of andere manier een band mee hebt. Dat kan gaan om ouders, kinderen, buren of vrienden. Een mantelzorger is dus niet hetzelfde als een vrijwilliger.


Even ontspannen
Dit voorjaar en dit najaar zullen een aantal ontspannende activiteiten georganiseerd worden waaruit een keuze gemaakt kan worden. Voor het voorjaar staan de volgende op het programma: Woensdag 18 maart: Bloemschikken (maximaal 50 personen). Van 10.00 tot 12.00 uur in het Kulturhus Akkerhus. Ypeloschoolweg 2B in Ypelo.


High Wine
Op dinsdag 21 april: High Wine (maximaal 50 personen). Van 20.00 tot 22.00 uur in Brasserie R-1854. Dorpsstraat 139A in Enter.


Filmavond
Vrijdag 29 mei: Filmavond ‘De beentjes van Sint Hildegard’ (maximaal 285 personen) Vanaf 20.00 uur in het ZINiN theater. Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal.


Aanmelden
Mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor één van deze activiteiten. Dit kan via de link www.evenmens.nl/mantelzorgwaarderingvoorjaar. De activiteiten worden begeleid door de mantelzorgconsulenten van Stichting Evenmens.

Afbeelding