Afbeelding
Foto:

Steun Speelgoedbank Almelo

ALMELO - Afgelopen week nam de Speelgoedbank in Almelo een mooie donatie in ontvangst; een cheque van het bestuur van de PopQuizXL die afgelopen jaar is gehouden. De opbrengst van de vierde editie kwam ten goede aan dit initiatief. Een goed moment om eens aandacht te schenken aan de Speelgoedbank.

Nederland is over het algemeen een rijk en welvarend land. Maar toch profiteert niet iedereen hier van mee. Er zijn nog steeds kinderen die in ons land opgroeien in armoede. Zij moeten het vaak stellen zonder veel dingen die voor leeftijdsgenoten gemeengoed zijn. Zo kunnen veel ouders speelgoed moeilijk veroorloven. Hier komt de Speelgoedbank om de hoek kijken. Bij de speelgoedbank kunnen kinderen uit minimagezinnen terecht om vier à vijf keer per jaar iets leuks uit te zoeken. Dit in tegenstelling tot een speel-o-theek, waarbij het speelgoed alleen te leen is. De Speelgoedbank heeft zowel nieuw speelgoed beschikbaar, maar ook bruikbaar gebruikt speelgoed is van harte welkom.


Twee locaties
De Speelgoedbank Almelo heeft sinds oktober vorig jaar twee locaties. "Helaas", voegen we hier aan toe, want het was een bitterzoete beslissing. Eigenlijk zou zo'n voorziening niet nodig moeten zijn. Nu kunnen mensen terecht op twee locaties: aan de Schutterstraat 7 en de Apollolaan 1. Deze laatste locatie in de Aalderinkshoek werd vorig jaar geopend. De vraag naar speelgoed nam namelijk toe. Door een vestiging in de wijk te openen, is de drempel lager voor mensen om hier heen te gaan.


Steun ze!
De Speelgoedbank Almelo is altijd op zoek naar donaties en giften; deze zijn natuurlijk van harte welkom. U kunt doneren via NL88 INGB 0007 1271 60 t.n.v. Stichting Speelgoedbank Almelo. Kijk ook op: www.speelgoedbank-almelo.nl