Afbeelding
Foto:

Maak kennis met logistiek

TWENTE - Vliegveld Twenthe staat dinsdag 10 tot en met donderdag 12 maart in het teken van logistiek.

Het Twents Huis van de Logistiek organiseert in samenwerking met regionale bedrijven uit de logistieke sector en partnerorganisaties de Week van de Logistiek om belangstellenden en scholieren enthousiast te maken voor een toekomst in de logistiek. Twente is een logistieke hotspot, met goede baankansen. Nog altijd staat de sector te springen om nieuwe medewerkers. Werkzoekenden en belangstellenden zijn daarom op woensdag 11 maart tussen 12.00 en 17.00 uur welkom op Vliegveld Twenthe om te zien en te beleven wat de logistiek te bieden heeft.


Beleef logistiek
Bezoekers kunnen bijvoorbeeld vliegen met drones, met een palletwikkelmachine leren werken of rijden in een vrachtwagen. Ook is er een Carrièreplein waar bedrijven hun logistieke vacatures presenteren. Werkplein Twente, Twents Fonds voor Vakmanschap, ROC van Twente, Endoor en uitzendorganisaties adviseren bezoekers over werk en opleidingen in de logistiek. De Week van de Logistiek geeft iedereen een mooie kans om de ontwikkelingen te zien en te beleven. "De mate van digitalisering en automatisering in de logistiek is enorm," stelt Laurens van Lier, directeur van het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit bij ROC van Twente. "Dat maakt het werk in deze sector uitdagend. De Week van de Logistiek geeft iedereen een mooie kans de ontwikkelingen te zien en te beleven en welke opleidingsmogelijkheden daarbij passen. De EXPERIENCE DAY is interessant voor mensen die niet in de logistiek werken maar nieuwsgierig zijn wat de logistiek te bieden heeft, mensen die op zoek zijn naar een baan en mensen die al werkzaam zijn in de logistiek en op de hoogte willen blijven."


Kom ook
Op de woensdag kan iedereen die belangstelling heeft een kijkje komen nemen. Donderdag zijn ruim vierhonderd regionale vmbo-scholieren uitgenodigd om kennis te maken met de logistieke sector. Tijdens deze actieve doe-dag ontdekken de scholieren wat logistiek inhoudt en of een toekomst in de logistiek iets voor ze is. Ga naar www.weekvandelogistiek.nl voor een overzicht van alle deelnemende bedrijven en organisaties en programma.