Afbeelding
Foto:

Tweede Repair Café in Almelo

ALMELO - We zijn ons steeds beter bewust van onze ecologische voetafdruk. Maar tegelijk gooien we ook nog veel spullen nodeloos bij het afval. Dit is jammer, want ook veel kapotte items kunnen een tweede leven krijgen dankzij het Repair Café. Vrijdag 28 februari werd het tweede Repair Café feestelijk geopend.

Almelo heeft al een tijdje een goed lopend Repair Café in het Klussenhuis aan de Kruisweg 2, op de vrijdag in de even weken van 12.30 tot 15.30 uur. Mensen kunnen hier hun apparaat aanbieden ter reparatie door één van de vrijwilligers. Men betaalt dan alleen de kosten voor eventuele onderdelen. Verreweg de meeste apparaten kunnen uiteindelijk gerepareerd worden, hoewel het natuurlijk niet altijd economisch gaat zijn qua onderdelen.

Steeds drukker
Het Repair Café bleek een succes. Vorig jaar kwamen er ook meer en meer mensen om hun kapotte broodrooster, DVD-speler, stofzuiger of ander item aan te bieden. Ook aangewakkerd door de landelijke campagne om het repareren van items aan te moedigen. Dit leverde wel wat praktische problemen op: er ontstonden rijen om de apparaten te laten repareren. Hierdoor moesten uiteindelijk zelfs mensen weggestuurd worden.

Tweede locatie
Zo ontstond dus eigenlijk uit noodzaak het plan om een tweede Repair Café op te zetten, Het nieuwe Repair Café is te vinden in het Noaberhoes Windmolenbroek. Dit zal gehouden worden op de vrijdagmiddagen in de oneven weken van 12.30 tot 15.30 uur. Zo is er dus wekelijks een Repair Café. Voor het aanbieden van te repareren spullen kunt u vooraf telefonisch een afspraak maken om wachttijden te voorkomen. Er zijn inmiddels zes reparateurs, maar mensen zijn zeker welkom. Voor kleine textiel-reparaties en kapotte knuffels is er op de eerste donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur een Naai Café in het Noaberhoes.

Feestelijke opening
Wethouder Eugéne van Mierlo opende vorige week vrijdag het nieuwe Repair Café Windmolenbroek. Hij benadrukte hier niet alleen het belang van de reparaties zelf, maar ook juist het sociale karakter van het Repair Café.