Afbeelding
Foto:

Lionsclub actie Koffie voor de Voedselbank groot succes

ALMELO – In de decembermaand zamelen de Nederlandse Lionsclubs DE-waardepunten in. Deze worden door Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie ten behoeve van de voedselbanken in Nederland. Nog nooit moest de koffiebrander zoveel pakken koffie leveren. Ook de Lions Club Almelo en de Lionsclub Tubbergen hebben dit jaar opnieuw meegedaan aan deze bijzondere inzamelactie.

Elk jaar in de decembermaand zetten de Nederlandse Lionsclubs zich in om voor de Voedselbanken in Nederland om zo op laagdrempelige wijze iets te kunnen bijdragen. Al enkele jaren zamelen de Lionsclubs in Nederland in de laatste maand van het jaar de alom bekende Douwe Egberts punten in. Op veel plekken in de gemeente Almelo en gemeente Tubbergen kunnen mensen hun Douwe Egberts punten inleveren in speciaal daarvoor ontworpen verzameldozen. Deze Douwe Egberts punten worden vervolgens door de koffiebrander omgeruild voor pakken koffie.


Op herhaling
Landelijk is dit jaar het grootste aantal punten ooit opgehaald: ruim 65 miljoen. In totaal zijn in onze regio 536.111 punten ingezameld! Dit is goed voor 1096 pakken koffie voor de voedselbank Almelo. Op vrijdag 28 februari zijn deze pakken koffie door Hans Hammink en Arjan Miltenburg namens de Lions overhandigd aan Henny Ganseman, voorzitter van de voedselbank Almelo. Alle mensen die (soms al keurig verpakt en geteld!) hun punten ter beschikking hebben gesteld: onze bijzondere dank! Wij hopen dat u blijft sparen want in december 2020 zal deze actie herhaald worden.


Voedselbank
De voedselbank helpt velen met een minimum inkomen en is blij met de vele producten die zij aangeleverd krijgen van diverse partijen. Echter is koffie een product dat ze gedurende het jaar maar weinig aangeleverd krijgen. Door de actie van de Lionsclub is het mogelijk om ook koffie aan de voedselpakketten toe te voegen.