Afbeelding
Foto: archief

Inlooppunten op
zes locaties

ALMELO - Inwoners van Almelo kunnen sinds dinsdag 3 maart 2020 in hun eigen buurt terecht met vragen over bijvoorbeeld werk, inkomen, zorg, jeugd of schulden. Inwoners kunnen hier van maandag tot en met vrijdag terecht, zonder afspraak.

In 2018 werden inlooppunten geopend in het Nieuwstraatkwartier en de Windmolenbroek. Uit deze proef bleek dat inwoners blij zijn dat ze in hun eigen buurt terecht kunnen met alle soorten vragen. Van zorg en jeugd tot werk en inkomen. Blij ook omdat ze sneller op weg worden geholpen. Wethouder Van Mierlo van Zorg: “Onze gedachte is dat iedereen veilig en gezond moet kunnen opgroeien in Almelo. Het is belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen. Hiervoor werken we samen met inwoners, vrijwilligers en allerlei partners in de wijk. Van scholen tot huisartsen en welzijn- en zorgaanbieders. Zo creëren we een sterk netwerk.”

Eén plek voor alle vragen
In het Wijkteam werken verschillende specialisten van de gemeente samen. Dus geen verschillende loketten, maar één plek waar inwoners met al hun vragen terecht kunnen. Inwoners met complexe problematieken voelen zich beter gehoord en begrepen, ook al omdat ze hun verhaal nu maar één keer hoeven te doen. Door deze werkwijze worden sneller oplossingen gevonden in het eigen netwerk van inwoners of via een algemene voorziening. Daardoor is minder maatwerk nodig.


Zes wijkteams
Voor alle locaties geldt dat ze goed bereikbaar zijn, met een ontvangstruimte voor bezoekers, voldoende parkeerplaatsen en rolstoelvriendelijk. Wijkteam Binnenstad, Rosarium, Haghoek en Aadorp is te vinden aan de Klara Zetkinstraat 81 (tegenover restaurant Kreta). Wijkteam Sluitersveld en Schelfhorst vindt u in Wijkcentrum De Trefhoek, Ootmarsumsestraat 249 en het Wijkteam De Riet en Hofkamp aan de Biezenstraat 15a. Verder is Wijkteam Aalderinkshoek en Kerkelanden te vinden in Wijkcentrum Eninver, Apollolaan 1, Wijkteam Ossenkoppelerhoek en Nieuwstraatkwartier in Wijkcentrum De Driehoek, Jan Tooropstraat 27 en Wijkteam Windmolenbroek en Bornerbroek in Medisch Centrum Windmolenbroek, Zeearend 2.


Zonder afspraak
Inwoners kunnen iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag tot 12.00 uur terecht bij een Wijkteam in de buurt. Een afspraak maken is niet nodig. Bellen kan ook via 0546 54 11 11.