Afbeelding
Foto:

Carel Kraaijenhof en Juan Pablo Dobal in Hof 88

ALMELO – Donderdag 5 maart komen Carel Kraaijenhof en Juan Pablo Dobal naar Theater Hof 88 met de voorstelling ‘Dwaze Tijd/Tiempo Loco’. De voorstelling is een muzikaal spektakel. Het duo voert je mee door de ruimte en tijd. Ervaar de vrijheid van een vogel die zorgeloos door de lucht vliegt over de uitgestrekte pampas tot de verre oceaan. Het duo schakelt soepel van chamamé en zamba naar tango’s en milonga’s. En mét humor. Leg je horloge in de la en vergeet de tijd. Aanvang: 20.15 uur.

Het duo Carel Kraaijenhof en de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal neemt je tijdens hun voorstelling ‘Dwaze tijd/Tiempo Loco’ mee door ruimte en tijd met verfijnde tango’s en milonga’s. De voorstelling kenmerkt zich met Argentijnse folklore, afgewisseld met eigen composities. Een muzikantenleven is een gek, mooi leven, dat van een ‘loco lindo’! In de samenleving van de westerse wereld moet alles snel. In Afrika daarentegen zegt men: “Jullie hebben de horloges, wij hebben de tijd”. Zuid-Amerikanen zeggen Mañana, mañana: laten we vandaag leven, morgen is er nog genoeg tijd om te rusten en belasting te betalen.


Over Carel
Carel Kraaijenhof is geboren in Aalst. Zijn broer heeft hem aangespoord om een melodeon te kopen. Toen hij dit instrument kon bespelen richtte hij samen met zijn broer het duo ‘Korte Metten’ op. Carel bespeelde inmiddels naast de melodeon ook de harmonium en concertina. Zijn broer Jaap speelde viool, gitaar, citer en mandoline. Kraaijenhof studeerde bandoneon. Hij werd lid van de Eerste Utrechtse Trekzak Sociëteit. Daar ontmoette hij een Argentijn die hem zijn eerste bandoneon verkocht. Hij is bekend geworden toen hij tijdens de kerkelijke inzegening van het huwelijk van de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander en de Argentijnse Máxima Zorreguieta, op 2 februari 2002 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam de bandoneon speelde. Hij ontving voor zijn album Tango Royal de Edison Klassiek Publieksprijs.


Kaarten
Kaarten à 20 euro (65+/biebpas/CJP 18 euro) kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.