Afbeelding
Foto:

Werk of ondernemerschap? Veel kansen in Almelo!

ALMELO - Steeds meer mensen hebben de afgelopen jaren weer werk kunnen vinden. De economie draait volop en werkgevers hebben zelfs moeite om specifieke vacatures in te vullen. Wie wil werken, maakt nu een goede kans om wat passends te vinden. Wie een steuntje in de rug nodig heeft, kan goed bij het Werkplein Twente terecht.

Het Werkplein Twente organiseert regelmatig inspirerende en productieve bijeenkomsten voor Twentse werkzoekenden. Zo zal deze vrijdag een meet & greet gehouden worden tussen werkgevers en werkzoekenden. De aanmelding is voor deze bijeenkomst gesloten, maar dit soort bijeenkomsten worden regelmatig gehouden. Het Werkplein Twente heeft daarnaast ook concrete vacatures beschikbaar via www.werkpleintwente.nl. Ook kan men vaak ondersteuning krijgen bij specifieke problemen, zoals het opstellen van een goed lopend CV.

Bijscholing
Een optie waar niet iedereen even bekend mee is is bij- en omscholing. Ook op dit vlak zijn er steeds meer mogelijkheden. Wanneer mensen moeilijk werk kunnen vinden waar ze ervaring in hebben, kan bij- of omscholing naar een ander vakgebied haalbaar zijn. Tegenwoordig zijn er diverse regelingen die hierbij helpen, zoals de scholingsvouchers die men via het Twents Fonds voor Vakmanschap kan krijgen. Ook wanneer men binnen het eigen vakgebied wil blijven werken kan hier gebruik van gemaakt worden. Het gaat dan om een bijdrage van maximaal 5.000 euro. Een persoonlijke loopbaanconsulent zorgt dan voor de begeleiding. Zij voeren dan een loopbaangesprek en beoordelen de aanmelding. Het is ook voor werkenden een zeer interessante regeling, aangezien zij zo ook door kunnen groeien binnen hun bestaande bedrijf. Meer kennis, meer mogelijkheden én dus hopelijk een beter salarisperspectief.

Ondernemerschap
Almelo biedt ook een aangenaam ondernemersklimaat voor wie een goed idee heeft en hier letterlijk en figuurlijk werk van wil maken. Zo kunnen Almeloërs onder meer terecht bij het ondernemersloket van de gemeente. Niet alleen voor zaken zoals vergunningen, maar ook wanneer men wil starten of een andere vraag heeft.