Afbeelding
Foto:

FC Twente gastheer van Nederlands elftal

ENSCHEDE - Donderdag 28 mei is FC Twente gastheer van een interland van het Nederlands elftal. Op deze dag speelt Oranje in Enschede een oefenwedstrijd tegen Griekenland, een duel in voorbereiding op EURO2020 van komende zomer. Deze interland begint om 19.30 uur. Op 30 maart start de kaartverkoop, deze loopt via de officiële online ticketshop van de KNVB.

In september 2009 was het FC Twente Stadion ook gastheer van Oranje, toen speelde het Nederlands elftal in Enschede een oefeninterland tegen Japan. In de zomer van 2017 was Enschede gastheer van de halve finale en finale van de WEURO, hierbij veroverde Oranje Vrouwen de Europese titel.

De laatste ontmoeting tussen Nederland en Griekenland, dat zich niet wist te plaatsen voor het aanstaande EK, vond 1 september 2016 plaats. In Eindhoven werd het 1-2 voor de gasten; de enige van de negen ontmoetingen waarin Oranje het onderspit delfde. Voor Van ’t Schip is het treffen niet alleen een weerzien met Oranje - waar hij van 2004 tot en met 2008 samen met Marco van Basten de technische leiding had - ook keert hij terug bij zijn oude club FC Twente waar hij in het seizoen 2001/2002 trainer was.