Afbeelding
Foto: Olaf Pignataro

Mild Hybrid-technologie van Fiat

Fiat heeft met de 500 en de Panda een begin gemaakt met de electrificatie van het aanbod. Beide modellen hebben een benzinemotor en elektrische aandrijving en zijn respectievelijk vanaf februari en maart dit jaar leverbaar.

Beide modellen zijn gericht op het stadsverkeer. Ze zijn uitgevoerd met een driecilindermotor met 12-volt Belt-integrated Starter Generator en hebben hiermee een vermogen van 70 pk. Door de toevoeging van de elektrische aandrijving worden brandstofverbruik en de CO2-emissie tot wel 30 procent verlaagd. Aangezien Fiat 500 en Fiat Panda een aanzienlijk deel van de gereden kilometers in een stadsomgeving voor hun rekening nemen, is dit een belangrijke stap in verduurzaming.

Launch Edition
Fiat komt vanwege het debuut van de hybride-modellen ook met de exclusieve Launch Editon (19.235 euro). Subtiele details als het woord 'Hybrid' op de achterkant en op de middenstijl een H-logo geven aan dat u met deze uitvoering van doen heeft. In het H-logo zijn twee dauwdruppels verwerkt en die staan volgens Fiat symbool voor de dauw, de dageraad en daarmee ook een nieuw tijdperk. Ook de kleur dauwgroen 'Verde Rugiada', exclusief voor deze modellen, vindt zijn oorsprong in de dauwdruppels. Ook voor de stoelbekleding is gekozen voor duurzame materialen. In het materiaal is gerecycled plastic verwerkt.

Het motorblok
Voor de hybrides heeft Fiat niet alleen maar een elektrische component toegevoegd aan bestaande modellen. Zo is het motorblok gemaakt van een aluminiumlegering, waardoor het gewicht van de motor beperkt blijft. Voor de stijfheid en vanwege de goede warmtegeleiding is het blok voorzien van gietijzeren cilindervoeringen. De compacte verbrandingskamers dragen bij aan een snelle verbranding en dat samen met een compressieverhouding van 12:1 geeft een hoog rendement. Door ook de wrijving in de motor te beperken wordt een zo groot mogelijk efficiëntie behaald.

BSG-systeem
Bij het remmen en vaart verminderen wordt de energie die vrijkomt opgeslagen in een lithiumaccu. Dit elektrisch vermogen wordt vervolgens weer ingezet bij het accelereren en voor het herstarten in de Stop&Start-modus door middel van het BSG-systeem dat op de motor is gemonteerd. Zelfs tijdens het rijden, bij snelheiden onder de 30 km/u, kan de benzinemotor worden uitgeschakeld en is rijden op alleen elektrische aandrijving mogelijk.

Ga naar uw dealer voor meer informatie, proefrit of voor het kopen van één van de hybrides.