ALL-NEW HONDA JAZZ DELIVERS POWERFUL HYBRID PERFORMANCE AND ADVANCED CONNECTIVITY
ALL-NEW HONDA JAZZ DELIVERS POWERFUL HYBRID PERFORMANCE AND ADVANCED CONNECTIVITY Foto:

Prijzen nieuwe Honda Jazz bekend

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: De nieuwe Jazz is leverbaar vanaf 24.400 euro inclusief BTW, BPM en rijklaarkosten en de Crosstar variant vanaf 29.950 euro. Voor dat bedrag krijgt u een hybride met een vermogen van 109 pk en 253 Nm koppel, maar de Jazz heeft u nog veel meer te bieden.

Allereerst is de Honda Jazz uniek doordat dit model alleen met een hybride aandrijflijn op de Europese markt komt. De aandrijving van de auto, het e:HEV-systeem, bestaat uit twee krachtige elektromotoren en een 1,5-liter DOHC i-VTEC-benzinemotor. Er zijn drie rijmodi voor de e:HEV hybride: de EV Drive waarbij de batterij rechtstreeks stroomlevert aan de elektrische aandrijfmotor, de Hybrid Drive waarbij de benzinemotor vermogen levert aan de elektrische generatormotor waarmee vervolgens de elektrische aandrijfmotor vermogen krijgt en als laatste is er de Engine Drive. Zoals de naam al duidelijk aangeeft is het de benzinemotor die voor de aandrijving zorgt. Van de overgang tussen de verschillende rijmodi merken inzittenden niets.

Uitstoot en vermogen
Zoals al vermeld heeft de Honda Jazz een vermogen van 109 pk. Door de inzet van zowel elektromotoren als de verbrandingsmotor word dit vermogen bereikt en dat zorgt ervoor dat u in 9,4 seconden de snelheid van 100 km/u bereikt. Ook heeft de Honda Jazz een maximumsnelheid van 175 km/uur, waarmee u op de snelweg goed uit de voeten kunt. De Honda Jazz heeft een CO2-uitstoot vanaf 102 g/km voor de Crosstar is dit hoger, namelijk 110 g/km. Het brandstofverbruik is respectievelijk 4,5 en 4,8 liter per 100 km.

Connectiviteit
Zelfs tijdens het rijden wil iedereen graag verbonden blijven met de rest van de wereld. Honda heeft een grote stap gezet om dit veiliger te maken. Het lcd-touchscreen is gebruiksvriendelijk en de bedieningstijd voor de elementen die het vaakst worden gebruikt is met 58 procent verminderd. Minder afleiding en dus veiliger! U wordt dus minder lang afgeleid. De infotainmentdiensten zijn zowel via het touchscreen als via spraak toegankelijk en ook heeft het systeem ingebouwde Android Auto- en Apple CarPlay-ondersteuning. Om het de bestuurder en de inzittenden extra makkelijk te maken, beschikt de Jazz ook over een wifi-hotspot.

Honda Sensing
Op alle fronten houdt Honda rekening met de veiligheid van inzittenden en de andere weggebruikers. Bij het in contact blijven met de rest van de wereld hebben ze daar al stappen in gezet, maar zeker ook de veiligheidssystemen van de Honda zijn daarop gericht. Voorkomen van een aanrijding met een voorwerp of persoon spelen een belangrijke rol daarbij. Voor de bestuurder is lang niet alles zichtbaar, de welbekende 'dode hoek'. Met de nieuw ontwikkelde breedbeeldcamera aan de voorzijde is het zicht aanzienlijk verbeterd. Ook het reactievermogen van de bestuurder is een factor die bepaend kan zijn in het voorkomen van een aanrijding. De tijd die een bestuurder nodig heeft voor het nemen van een beslissing is vaak langer dan de tijd die een computer ervoor nodig heeft. De Honda Jazz is dan ook voorzien van het Collision Mitigation Brake System. Dit systeem detecteert zelfs 's nachts voetgangers en fietsers en ziet wanneer een tegenligger ineens afslaat of op uw weghelft komt en wanneer dat gebeurt, worden de remmen ingeschakeld. De Jazz wordt nu ook standaard geleverd met Adaptive Cruise Control, Lane Keep Assist Systeem en Road Departure Mitigation System. Deze systemen zorgen ervoor dat u in de juiste baan blijft en op voldoende afstand van de auto die voor u rijdt.

Blijf op de hoogte
Vanaf de zomer 2020 is de nieuwe Honda Jazz in Nederland beschikbaar. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen kan via uw dealer of neem een kijkje op www.honda.nl.