Afbeelding
Foto:

Kindertelefoon Almelo zoekt meer nieuwe vrijwilligers

ALMELO - Kinderen en jongeren hebben het niet altijd gemakkelijk. In elke fase van het opgroeien kom je voor uitdagingen te staan. Of het nu slecht gaat op school, wanneer ouders vechten of uit elkaar gaan. Of wanneer je tijdens de puberteit zit met vragen over seksualiteit. Of gewoon, om een andere reden behoefte hebt aan een gesprek. De Kindertelefoon is er om deze en álle andere vragen te beantwoorden.

De Kindertelefoon biedt gratis en anonieme hulpverlening, zowel via het telefoonnummer 0800-0432, maar tegenwoordig ook via de chat. Landelijk beschikt de organisatie over 500 vrijwilligers. Zij voeren zo'n 1.000 gesprekken per dag. Gesprekken kunnen over alles gaan waar men over wil praten. Hiermee geeft de Kindertelefoon ook uiting aan de Rechten van het Kind: kinderen ervaren dat er echt naar hen geluisterd wordt en dat zij serieus genomen worden.

Mensen gezocht
De Kindertelefoon is altijd op zoek naar nieuwe medewerkers die deze belangrijke gesprekken willen voeren. Om mogelijke geïnteresseerden te informeren over de mogelijkheden organiseert de Kindertelefoon Almelo een informatiebijeenkomst. Zij vertellen over de werkzaamheden, de verwachtingen die zij hebben van vrijwilligers, en wat het de vrijwilligers oplevert. De informatieavond vindt plaats op maandagavond 16 maart van 17.00 tot 19.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via almelo@kindertelefoon.nl of 030 – 3410 480 voor meer informatie.