Afbeelding
Foto:

Cursus 'De mens in de kunst' in bibliotheek

ALMELO - Op donderdag 5, 12 en 19 maart is de cursus 'De Mens in de Kunst', telkens van 19.00 – 21.30 uur in theaterzaal De Evenaar van de bibliotheek.

Deelname kost 85 euro, met museumkaart 75 euro. (incl koffie / thee en documentatie). Kortom, een heel toegankelijke cursus voor veel mensen. De mens is ontelbare keren afgebeeld in de geschiedenis. Voor de hand liggend, het is tenslotte als thema altijd voorradig en kunstenaars kunnen eindeloos experimenteren met de afbeeldingsmogelijkheden. En wat is er boeiender dan de mens zelf?

Boeiende cursus
Tijdens deze fascinerende cursus kunstgeschiedenis worden in vier lessen belangrijke kunstenaars en stromingen onder de loep genomen en zult u zien hoe en waarom de ontwikkeling in de weergave van het portret en het menselijk lichaam in de loop van de twintigste eeuw veranderd is. De 3 lessen worden gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis Hoekstra. De vierde les bestaat uit een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe, de datum daarvan wordt in overleg met alle cursisten bepaald.