Afbeelding
Foto:

Open ateliers de Herengracht

ALMELO - Het kunstenaarscollectief van de Herengracht in Almelo zet aanstaande zondagmiddag van 14.00-17.00 uur hun atelierdeuren weer open. We stellen de kunstenaars (op volgorde van ateliernummer) aan u voor:

Rob Koenders: Herengracht 6 en 8. Rob laat zijn laatste schilderijen zien waar hij de afgelopen maanden aan gewerkt heeft en nog aan werkt. Een serie van 13 stuks. Zijn inspiratie komt van de prachtige omgeving van o.a. de Herengracht, de Gravenallee, Kolkje en Herengracht (het uitzicht vanuit zijn atelierraam). Ook deze middag laat Rob de vorderingen zien van een nieuw project. Een groot panorama schilderij, van 2,50 x 1,20 meter, met hetzelfde onderwerp. Ook liggen er deze middag mappen met kleiner werk. Bijvoorbeeld voor een verjaardagscadeau of relatiegeschenk. Verder zijn er nog enkele plekken vrijgekomen voor schilder en of tekenlessen. Vraag naar de mogelijkheden.

Frieda Waanders: Herengracht 18-20. Deze maand in het atelier van Frieda nieuwe beelden in graniet bijna klaar! Daarnaast werk in uitvoering in marmer. Frieda demonstreert graag de door haar gebruikte technieken en gebruikte gereedschappen.

Galerie: Herengracht 20. In de galerie van Frieda is deze maand een nieuwe expositie met werk van gastkunstenares Gera Hultink, gecombineerd met beelden van Frieda. Onder andere Frieda's nieuwste beeld "Female Duality" wordt tentoongesteld. Ook kleiner werk van haar in brons en edelsteen. Leuk als cadeau of relatiegeschenk. Daarnaast zijn er prachtige collages te bewonderen van Gera Hultink.

Hilly Lucassen: Herengracht nr 22. Hilly is ontwerpster en toont haar nieuwste werk en werk in uitvoering, Hilly maakt van oude en natuur producten voorwerpen, kleding en bijzondere materialen, bruikbare en objecten.

Kom ook een kijkje nemen!