Afbeelding
Foto:

Ook dit jaar weer topvolleybal op het Almelose 'strand'

ALMELO - Strandsporten winnen de afgelopen jaren sterk aan populariteit. Beachvolleybal geniet steeds meer belangstelling dankzij de mooie zomers en het steeds mildere klimaat. Ook in Twente zien we een groeiende interesse in deze sport, met steeds meer evenementen en accommodaties. Almelo is ook dit jaar weer gastheer voor één van deze hoogtepunten: het DELA Eredivisie Beach.

Op 16 en 17 mei ontvangt Almelo weer de beste beachvolleyballers (m/v) van Nederland voor een sportieve krachtmeting. Afgelopen week tekenden wethouder Arjen Maathuis en directeur Erik Busscher van het Sportbedrijf Almelo de benodigde documenten. De wedstrijden zullen naar goed gebruik weer gespeeld worden op het Marktplein, wat voor de gelegenheid omgetoverd zal worden tot een zandstrand. Daarnaast zijn ook de beachvelden van het Sportpark weer in gebruik voor deze topwedstrijden.

Randprogramma
Niet alleen de deelnemers aan het DELA Eredivisie Beach zullen zich goed vermaken deze week. Er is namelijk ook al een uitgebreid randprogramma gepland voor alle toeschouwers en andere bezoekers in de binnenstad. Mede met dank aan de Almelose ondernemers. Zo zal onder meer een modeshow gehouden worden op het centrecourt. Ook worden voorafgaand aan de competitiedagen leuke clinics en toernooien gehouden voor lokale scholen, verenigingen en bedrijven. Het toernooi wil namelijk ook graag in de brede zin een ambassadeur zijn voor deze mooie sport. Door ook kinderen al vroeg kennis te laten maken, kunnen zij geprikkeld raken voor het volleybal. De betrokkenheid van het Sportbedrijf draagt hier aan bij.

Eredivisie Beach
Het DELA Eredivisie Beach toernooi bestaat uit negen speelrondes. Almelo zit dit jaar vroeg in de cyclus; de tweede speelstad na Heerlen, waar de volleyballers op 9 en 10 mei in actie komen. Na Almelo volgen Groningen, Zutphen, Zaanstad, Heerenveen, Utrecht, Breda. De organisatie koos dit jaar bewust om terug te keren naar de steden die vorig jaar ook gastheer waren.