Afbeelding
Foto:

Bijeenkomst kinderarmoede 16 maart in Enschede

TWENTE - Tenzij je een voorbeeld in je directe omgeving hebt, sta je er wellicht niet zo bij stil: kinderarmoede. Want, in ons rijke Nederland zou dit toch eigenlijk niet voor moeten komen? Helaas is dit wel zo. Naar schatting 378.000 kinderen groeien op in een gezin met een klein inkomen. Op termijn moet dit aantal terug naar 0. Om hierover te praten is er op 16 maart een regionale bijeenkomst over kinderarmoede in Enschede.

Het opgroeien in armoede heeft een grote impact op het leven van kinderen. Hoewel ouders natuurlijk deze kinderen graag een goed leven geven en er veel ondersteunende maatregelen zijn, kom je nooit helemaal los van het probleem van armoede. Opgroeien in zo'n situatie heeft een brede impact; op sociaal vlak, op het meedoen in de samenleving en ook op de gezondheid van kinderen. De landelijke Alliantie Kinderarmoede heeft zich dan ook als doel gesteld om in 2030 geen kind meer op te laten groeien in armoede. Een ambitie die echter wel veel daadkracht en een brede betrokkenheid van maatschappelijke organisaties vergt.

Bijeenkomst
De Alliantie Kinderarmoede organiseert op maandag 16 maart een bijeenkomst in het Wilminktheater in Enschede. Iedereen die affiniteit heeft met dit thema is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Doel van de middag is om te kijken wat 'we' met elkaar kunnen doen tegen kinderarmoede en wat hiervoor nodig is. Het programma omvat onder meer een videoboodschap van Prinses Laurentien, een interview met de vertegenwoordiger van de Kinderombudsman en Carla Boerrigter (coördinator armoedepreventie in Oldenzaal) en een presentatie over 'gezonde kinderen in krappe tijden'.

Kom ook
Iedereen die zich in Twente inzet tegen kinderarmoede of actief wil worden is van harte welkom. Inwoners, bestuurders, professionals en vrijwilligers die werken met dit thema zijn van harte uitgenodigd. Inschrijven voor deze bijeenkomst kan tot en met 8 maart. Meer informatie is te vinden via www.publieksacademie.alliantiekinderarmoede.nl/twente