Afbeelding
Foto:

Gerard van Maasakkers in Hof88

ALMELO – Zaterdag 22 februari komt Gerard van Maasakkers opnieuw naar Theater Hof 88 met een avondvullend theaterconcert. Gerard speelt 22 februari zijn nieuwe voorstelling 'Ik Loop'. Een intiem theaterconcert waarbij Gerard van Maasakkers zoals gewoonlijk de mooiste muziek ten gehore brengt zoals alleen Gerard dat kan. Warm, ontwapenend en bovenal persoonlijk. Aanvang: 20.15 uur.

Na zijn bijzonder succesvolle 40 jaar liedjes loopt Gerard van Maasakkers verder. Hij kijkt rond, staat hier en daar stil, komt thuis met verhalen die hij vastlegt in woorden en akkoorden. Zo is Gerard op z'n best. Wat klein is maakt hij groot, wat persoonlijk is maakt hij herkenbaar voor iedereen. Na een optreden zei iemand onlangs: 'Het is alsof hij bij jou in de kamer zingt'. En zo klinkt Gerard van Maasakkers ook: dichtbij, warm, persoonlijk, ontwapenend. Nieuwe liedjes én klassiekers, een heerlijke avond dus. Frank Cools en Mike Roelofs komen weer met hem mee.

Over Gerard
Gerard van Maasakkers is een Nederlands zanger uit Noord-Brabant die in zijn eigen Brabantse dialect zingt. Van Maasakkers weet vanaf eind jaren zeventig als een van de eersten met dialectzang een breed publiek aan te spreken. Tussen 1991 tot 2000 Van Maasakkers slaat een nieuwe weg in; samen met zijn "Vaste Mannen" - Hein Mandos (piano) en Rinus Raaijmakers (contrabas) - presenteert hij theaterprogramma's met eigen werk, waarbij behalve de folk invloeden ook chansons, latin en jazzy liedjes aan bod komen. In juni 2008 viert Van Maasakkers zijn 30-jarig zangers jubileum met vier uitverkochte concerten in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Een registratie van deze concerten is begin 2009 verschenen op de cd/dvd Jubileum. In 2019 vierde Gerard van Maasakkers zijn veertigjarige jubileum in de theaters met zijn voorstelling '40 jaar liedjes'.

Recensies
"Van Maasakkers heeft de gave om intieme, persoonlijke liedjes op zo'n manier te verwoorden, dat ze universeel worden." – Trouw. "Hij zingt met woorden die in al hun eenvoud precies de juiste betekenis hebben, zonder in clichés te verzinken en met melodietjes die telkens klinken alsof ze moeiteloos gevonden zijn." – NRC. "Grand cru onder de liedzangers." – Brabants Dagblad.

Kaarten
Kaarten à € 20,00 (65+/biebpas/CJP € 18,00) kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.