Afbeelding
Foto:

Winnaar portret-actie

BORNERBROEK - Het Nationaal Ouderenfonds en de Riki Stichting verrasten op woensdag 5 februari bij de St. Stephanuschool de winnaar van de negende editie van de landelijke actie 'Jongen Portretteren Ouderen' in de categorie bovenbouw (groep 7-8).

Er deden dit jaar rond de 117 groepen mee. Er zijn winnaars aangewezen in drie categorieën: onder-, midden en bovenbouw. De Bornerbroekse Liv Moelard ontving de eerste prijs voor het prachtige portret van haar oma.
Het doel van deze actie is om op een creatieve en ongedwongen manier sociale contacten te leggen tussen jongeren en ouderen, zodat zij elkaars leefwereld beter leren kennen. Er ontstonden creatieve invullingen van de actie, scholieren legden bijvoorbeeld contact met een woon-zorgcentrum in de buurt, tijdens de koffie werden de ouderen geportretteerd. Ook kwamen er opa's en oma's van leerlingen op school langs. Alle inzendingen zijn bekeken door een deskundige jury. De Riki Stichting stelt voor de drie winnaars een schoolreisje beschikbaar voor de hele klas én de geportretteerde ouderen.