Afbeelding
Foto: Janiev Damhuis

Elke Stap Telt Almelo

ALMELO - Na het grote wandelsucces van 2019 in Aadorp en Bornerbroek (meer dan 120 deelnemers) start Sportbedrijf Almelo in samenwerking met Recreatiesport Almelo dit jaar ook in drie Almelose wijken met Elke Stap Telt.

Elke Stap Telt is een laagdrempelig wandelprogramma van 12 weken waarbij het opbouwen van de conditie en het stimuleren van sociale contacten centraal staan. Dat betekent dat de Almelose wijken Aadorp, Bornerbroek, het centrum, Sluitersveld en Windmolenbroek/Goossenmaat in de maanden maart, april en mei volledig in de ban zijn van het wandelen. Kim de Wild namens Sportbedrijf Almelo: "Wij signaleren de afgelopen jaren een toenemende vraag naar laagdrempelig beweegaanbod voor ouderen. Met het succesvol aanschrijven van de Sportimpuls Elke Stap Telt hebben wij afgelopen jaar in samenwerking met Aadorpse en Bornerbroekse sportverenigingen dit project uit kunnen rollen. Dit bleek zo'n succes dat we hebben besloten om ook in Almelo met Elke Stap Telt te starten."

Voor iedereen
Dankzij de verschillende startniveaus, verschillende wandelgroepen met verschillende afstanden en snelheden is Elke Stap Telt geschikt voor iedereen. Op basis van een wandeltest wordt voor iedereen een eigen wandelschema op maat gemaakt. Er wordt 12 weken lang 2x per week in groepsverband gewandeld, na de wandeling is er ruim de tijd voor een kopje koffie of thee. De exacte wandeldagen en -tijden worden tijdens de informatiebijeenkomst van de betreffende locatie vastgesteld, waarbij het uitgangspunt is om minimaal één keer per week overdag en één keer per week 's avonds te wandelen. Zo is het project voor zowel werkenden als niet-werkenden geschikt. Na het project is het voor de deelnemers in Almelo mogelijk om wekelijks met nieuwe Wandelfit groepen van Recreatiesport Almelo mee te wandelen; in Aadorp en Bornerbroek kan dit met de wandelgroepen van respectievelijk ATV De Molenhoek en SV Ledo. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om ook na het project te blijven bewegen.

Kosten
De totale kosten voor Elke Stap Telt bedragen in Aadorp of Bornerbroek €7,50 per deelnemer, inclusief de koffie. De kosten voor deelname aan Elke Stap Telt in het centrum, Sluitersveld of Windmolenbroek bedragen €25 in totaal. De kosten vallen in Aadorp en Bornerbroek dankzij een Sportimpuls-subsidie lager uit. Interesse? Kom dan naar één van onderstaande informatieavonden: In Aadorp: maandag 10 februari, 19.30 uur in de kantine van ASV'57 (Heuveltjeslaan 5). In Bornerbroek: woensdag 11 maart, 19.30 uur, Het Brookshoes (Brooksplein 2). Centrum: woensdag 26 februari, 19.30 uur in Medisch Centrum De Kolk (Bornerbroeksestraat 46). Sluitersveld: maandag 17 februari om 19.30 uur, Het Sportpark Almelo (Sluiskade Noordzijde 126) Windmolenbroek: woensdag 19 februari, 19.30 uur in de kantine van CKV Achilles (Koedijk 2). Kijk ook op: www.sportbedrijfalmelo.nl/elkestaptelt of bel met Jan Willem Dangremond via 0546 711913.