Vierde WO2 presentatie HKW

WIERDEN - Na presentaties over "Het verzet kraakt", "De Kersttrein van Wierden" en "Neergestorte vliegtuigen in Wierden" in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding volgt op dinsdag 11 februari de vierde.

De presentatie wordt gegeven door Kees Kroon (bestuurslid van de HKW) en heeft als thema "Het verzet in en om Wierden". Ingegaan wordt onder meer op de verschillende verzetsgroepen die in onze omgeving actief waren, de manieren waarop men in verzet kwam en de aanleiding tot enkele opmerkelijke verzetsdaden. Ook wordt aandacht besteed aan de hulp die werd verkregen vanuit Engeland (Jedburghteam Dudley) en enkele prominente verzetsmensen, waaronder kapitein Lancker die op deze dag exact 75 jaar geleden zijn leven verloor.

Kom ook
De locatie is het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat in Wierden, de aanvang is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 3,50 p.p., donateurs van de HKW hebben gratis toegang.

Volgende presentaties
De volgende presentaties in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding zijn: Op maandag 30 maart "De V-1 lanceerbaan in het Haarbos": voorbereidingen, opbouw en lanceringen door Cees Hoogendijk. Op woensdag 8 april "De bevrijding van Wierden": vijf dagen felle strijd door het Canadese Algonquin Regiment en de nog steeds bestaande relaties van de Algonquins met Wierden. De locatie, aanvangstijd, toegang, enz. voor alle presentaties is zoals hier boven vermeld.