Afbeelding
Foto:

Pianorecitel Eline Bergmann

WIERDEN - Komende zondag geeft de bekende pianiste Eline Bergmann een pianorecital in het kader van de huidige tentoonstelling "Carpe Diem" met o.a. werken van Robert Kromhof (schilderijen). Naast Robert exposeren ook Ali Van Buuren (keramiste uit Daarle) en Ingrid Groeneveld (Galerie Groot'n Jans).

Eline Bergmann begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen en werd op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Prins Claus conservatorium in Groningen. Ze studeerde bij Alexander Makarov en Gerben Makkes van der Deijl. Ze deed enkele keren mee aan het Prinses Christina Concours waar zij een eervolle vermelding en een eerste prijs won. In 1998 was ze prijswinnares bij het internationale pianoconcours in San Bartolomeo, Italië. Ze studeerde af bij de Hongaarse pianiste Klára Würtz en vervolgde haar pianostudie aan de Franz Liszt Academie te Boedapest bij Balázs Szokolay. In 2004 studeerde ze met een studiebeurs van het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse zaken aan het Conservatorio di musica van Perugia en ontmoette de Zweedse celliste Tove Törngren. Sindsdien hebben ze concerten gegeven in Zweden, Noorwegen, Italië en Nederland.

Recitals
Eline heeft solorecitals gegeven door heel Nederland met als hoogtepunt een optreden voor Radio 4 vanuit het Concertgebouw Amsterdam. In mei 2012 heeft ze haar debuut gemaakt in de Verenigde Staten (Pasadena, Californië) met een solorecital vol romantische muziek. In februari 2014 was ze op tournee door Azië en speelde ze solorecitals in Miri (Maleisië), Brunei en Singapore. Eline werkt sinds een aantal jaren samen met sopraan Else-Linde Buitenhuis, samen hebben ze veelvuldig het programma getiteld "Sole e Amore" uitgevoerd. Ook maakte ze deel uit van TEDX 2014 in Stadsschouwburg Amsterdam met de wereldberoemde sterfscène uit La Traviata.

Optreden
Het recital zal gehouden worden in de Van Buuren Stee, Appelhofdwarsstraat 2 in Wierden. Aanvang: 15.00 uur; inloop vanaf 14.30 uur. Toegang gratis, evenals de koffie/thee. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom.