Afbeelding
Foto:

Peuterspeelzaal Robbedoes viert 45-jarig bestaan

ENTER - Peuterspeelzaal Robbedoes in Enter vierde afgelopen week het 45-jarig bestaan met een leuk programma. Woensdag werden de kinderen getrakteerd op een leuke voorstelling van Dolf Moed.

Circa 45 peuters kwamen hiervoor samen met hun (groot)ouders naar het Dienstgebouw in Enter, waar zij feestelijk werden ontvangen. Tijdens de voorstelling over 'Beertje Blom' werden de peuters uitgedaagd om vragen te beantwoorden, te helpen met zoeken of werden zij op andere wijze actief betrokken in het verhaal. Er werd dan ook volop gezongen en gedanst. Na afloop was er voor iedereen een hapje en een drankje en kregen alle peuters een cadeautje ter gelegenheid van het jubileum.

Over Robbedoes
Peuterspeelzaal Robbedoes is opgericht op 3 december 1974. In die tijd werkten er uitsluitend vrijwilligers, zowel wat betreft het bestuur als de leidsters. In de loop der jaren is er veel veranderd. Sinds 1 januari 2009 valt peuterspeelzaal Robbedoes onder Stichting De Welle. Net als bij alle andere peuterspeelzalen van De Welle zijn de leidsters beroepskrachten, die bovendien allemaal VVE-gecertificeerd zijn. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Dit houdt onder meer in dat ook peuters met een VVE-indicatie hier welkom zijn. Met een VVE-indicatie kan een peuter extra begeleiding krijgen ter voorbereiding op het reguliere basisonderwijs.