Afbeelding
Foto:

Steef de Jong opnieuw in Theater Hof 88

ALMELO – Zaterdag 8 februari komt 'Koning van het Karton' en bovenal briljant theatermaker Steef de Jong opnieuw naar Theater Hof 88 om een van zijn zeer bijzondere voorstellingen te spelen. Waar Steef zichzelf eerder al op de kaart zette met voorstellingen als ORFEO en Ludwig komt de theatermaker dit maal met de voorstelling SISI BOY. Opnieuw eenmansoperrete, opnieuw onvergetelijk. Aanvang: 20.15 uur.

In zijn vorige eenmansoperettes Ludwig, Straussvogel en Groots En Meeslepend Wil Ik Leven speelde ze een bescheiden rol. Het werd tijd voor een hoofdrol. In SISI BOY deelt Steef de Jong daarom het podium met zijn grote inspiratiebron keizerin Elisabeth (1837-1898), beter bekend als Sisi. Ondanks hun grote verschillen blijken ze meer gemeen te hebben dan je in eerste instantie zou denken. Op Theaterfestival De Parade was SISI BOY een enorme hit. Trouw en de Volkskrant gaven vier sterren. Zo ook Theaterkrant: 'De ingrediënten zijn 'classic Steef' – karton, operette en een uiterst aimabele podiumprésence – maar het resultaat is een verrassende voorstelling waarin De Jong een ode brengt aan het anders-zijn'. Nu gaat Steef de theaters in met een avondvullend programma.

Optredens
Steef heeft een fascinatie voor de operette, het miskende stiefkind van de opera. Op zijn eigen onnavolgbare wijze brengt hij dit genre tot leven. Zijn kartonnen decorstukken bevatten geregeld dubbele bodems die door open te klappen zichtbaar worden. Zo 'ontvouwen' zijn voorstellingen zich letterlijk voor de ogen van het publiek. De afgelopen jaren maakte hij De Modern Art Revue (met Alex Klaasen), Steef's Operette Uurtje en Orfeo, een drama van karton. Steef ontving in 2017 de Mary Dresselhuys Prijs. De jury noemde hem een 'opmerkelijk fenomeen, een regelrecht multitalent dat verschillende kunstvormen inventief met elkaar weet te verbinden.'

Kaarten
Kaarten à € 17,50 (65+/biebpas/CJP € 15,50) kunnen worden gereserveerd via de website www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen.