Afbeelding
Foto: Coen Mulder

Nieuwjaarsconcert
De Oostvaarders

ALMELO - Shantykoor de Oostvaarders organiseert op zaterdag 1 februari weer het nieuwjaarsconcert in wijkcentrum De Schelf. De deuren gaan om 18.30 open en het concert begint om 19.00 uur.

Dit jaar staat het concert in het teken van "Vrijheid" waarin de oostvaarders al een voorproefje nemen op verdere gebeurtenissen van dit jaar. Op 5 april, de dag dat Almelo werd bevrijd na de Tweede wereldoorlog, geeft het koor een bevrijdingsconcert in de stadsvijver in Almelo. De opnieuw teruggekeerde dirigent Hans Visschedijk staat erom bekend dat hij er elk jaar weer iets heel bijzonders van maakt. Het repertoire dat hij heeft samengesteld zal het publiek zeker verrassen. Vooruitlopend op dit unieke concert heeft het koor weken gerepeteerd om er iets speciaals van te maken.


Pauze-act
Ook dit jaar doet het koor het niet alleen maar heeft het als pauze-act het koor Reset M2M uit Harbrinkhoek aangetrokken. Dirigente Frouke Langbein meldde zich al heel vroeg om mee te mogen werken met de Oostvaarders. Reset M2M bestaat uit een tiental frisse dames die een eigentijds repertoire brengen dat de bezoekers zeker zal aanspreken.


Daverende show
Oostvaarders combo-leider Anton Visscher heeft zijn mede-comboleden klaargestoomd voor een daverende show. Door de accordeonisten Harry Jansen, Albert Doorten en Ben Schutte, drummer Henny ten Berge, basgitarist Rien Busscher en hij zelf op sologitaar zullen de ruim zestig zangers ondersteund worden. Nieuw bij dit shantykoor is het feit dat het onlangs gebruik is gaan maken van een tekstscherm zodat de zangers vrijuit kunnen zingen en niet voortdurend in hun boeken hoeven te kijken. Dit brengt de oostvaarders op een nog hoger peil. Na afloop van het concert is er een vrij te bezoeken afterparty met de band "Fluitje van een Cent" uit Ootmarsum, waar ook een leuke verloting gehouden zal worden.


Kaarten
Aan de bar in de Schelf zijn nog kaarten te koop voor 8 euro. Daar kunnen ze worden afgehaald, maar haast u want vol-is-vol. Afgelopen jaren was het concert tot de laatste plaats bezet. Het concert is zaterdag 1 februari, in Wijkcentrum De Schelf, aanvang 19.00 uur en de zaal is open vanaf 18.30 uur.
Foto: Coen Mulder