Afbeelding

Kunstenaars Herengracht openen hun deuren

ALMELO - Deze zondag 26 januari zijn de ateliers van de kunstenaars op de Herengracht weer open voor het publiek. Van 14.00 uur tot 17.00 uur kan het publiek in gesprek gaan met de kunstenaars die graag vertellen wat ze de afgelopen maand hebben gemaakt en waar ze mee bezig zijn. Een leuke gelegenheid om u eens te verdiepen in de mooie diversiteit aan kunst die Almelo te bieden heeft. Dit alles onder de muzikale klanken van de gelegenheidsband Moonshine.

Rob Koenders (Herengracht 6 & 8) laat zijn nieuwste schilderijen zien waar hij momenteel aan werkt, een serie van 13 stuks. Zijn inspiratie komt van de prachtige omgeving van onder andere de Herengracht, de Gravenallee en Huize Almelo.

Frieda Waanders
Herengracht 18 en 20. In het atelier van Frieda is werk in uitvoering te zien in marmer en graniet. Ze demonstreert graag de gebruikte technieken en gereedschappen. Ook haar nieuwste beeld 'female duality' is te bezichtigen in de galerie. Volgende maand kunt u een fraaie combinatie tegemoet zien van haar werk met de kunstzinnige objecten van Gera Hultink. Een van de winnaars, samen met Maaike Nijhuis, van de Herman Krikhaarprijs 2019.

Hilly Lucassen
Herengracht nr 22. Hilly is ontwerpster en toont haar nieuwste werk en werk in uitvoering, Hilly maakt van oude voorwerpen, kleding en bijzondere materialen, bruikbare en draagbare kunstobjecten.

Elsa Snijder
Herengracht nr. 24. In het atelier van Elsa, zijn zowel schilderijen als kunstfoto's te zien. Tevens toont zij, in verband met de 'Week van de Poëzie', van 30-01 tot en met 05-02, in haar Minibioscoop de voorstelling 'Poëzie is overal', een vrolijke mix van haar fotografie en gedichten over het leven van alledag, verfraaid met animaties en muziek.

Muziek
De gelegenheidsformatie Moonshine komt deze middag spelen. Ook bekend van het Liedjesmakersfestival 2019 in Hof 88. Met Sanne Schorren en Anna Maneschijn als extra ondersteuning.

Tyrel van Eijk
Dit akoestisch trio spelen op Ukelele en gitaar en zullen liedjes zingen van bekende 'covers' en eigen nummers. Wees welkom tussen 14.00 en 17.00 uur op de Herengracht.