Afbeelding
Foto:

CSG het Noordik start met het IT college

ALMELO - Scholengemeenschap Het Noordik is bezig met het opzetten van een nieuw IT college. Leerlingen kunnen dan al vanaf de brugklas kiezen voor deze stroming. Naast dat zij uiteindelijk examen doen in informatica, gaan de leerlingen ook aan de slag met opdrachten voor bedrijven en instellingen.

Afgelopen jaar heeft het Noordik een flinke subsidie ontvangen om een IT college te starten. De vestiging voor mavo, havo en vwo aan de Noordikslaan komt met de start van een IT college tegemoet aan de behoefte van vervolgopleidingen en het bedrijfsleven om leerlingen beter toe te rusten op het gebied van digitale geletterdheid en informatica. Het IT college van het Noordik werkt in dit kader samen met de Universiteit Twente en lokale bedrijven en instellingen. Leerlingen kunnen kiezen voor het IT college. Het unieke van het IT college is dat leerlingen opgedane kennis tijdens het vak informatica toepassen binnen reële opdrachten van bedrijven en instellingen. Het IT college wordt daarmee een breed vak waarbij allerlei vaardigheden, zoals samenwerken en creatief en kritisch denken een plek krijgen.

Al in de brugklas
In de brugklas wordt al gestart met het proces van computational thinking, oftewel begrijpen hoe een computer werkt en denkt, en het proces van (technisch) ontwerpen. Doel van deze opleiding binnen het Noordik is om leerlingen op een creatieve en logische manier te leren kijken naar problemen en om gezamenlijk een oplossing te vinden. Bij de verbouwing van de vestiging Noordikslaan zal ook een nieuw IT-lab gerealiseerd worden; in samenwerking met de Universiteit Twente en het bedrijfsleven worden op dit moment schetsen gemaakt om een modern IT-laboratorium te ontwikkelen. Er is alle gelegenheid om kennis te maken met het IT college tijdens het Open Huis op zaterdag 1 februari van 09.30 – 13.00 uur aan de Noordikslaan 68 te Almelo.