Walk&Talk in de bibliotheek

ALMELO - Wie op zoek is naar werk staat - ondanks de krappe arbeidsmarkt - voor een flinke uitdaging. Op vrijdag 24 januari kunnen werkzoekenden in Almelo en omgeving hun kansen vergroten door deelname aan Walk&Talk.

Het onderwerp van deze Walk&Talk is 'Ontdek nieuwe kansen voor je zoektocht'. Deelnemers krijgen hierover tips van een werkgever én van De Levende Sollicitatiegids. De bijeenkomst vindt plaats bij de Bibliotheek Almelo en start om 10 uur.

Ontdek nieuwe kansen
De bijeenkomst bestaat uit een centraal gedeelte waarin twee gastsprekers informatie en tips delen. Debbie Heijne legt uit hoe je nieuwe kansen ontdekt voor je zoektocht naar werk. Deelnemers krijgen een stappenplan waar ze meteen mee aan de slag kunnen. Ineke te Pas (Verder in Techniek) legt uit welke onverwachte mogelijkheden er zijn om te werken in de techniek. Ineke: "Er is veel meer mogelijk dan je verwacht. Blijf niet hangen in je eigen vastgeroeste omgeving. Bovendien heb je, als je bij ons solliciteert, veel minder concurrentie. Er is schaarste in het vak waardoor de nood bij een werkgever vaak hoog is. Je bent meer dan welkom!"

Praktische informatie
Walk&Talk is op 24 januari in de Bibliotheek Almelo aan Het Baken 3. De Walk&Talk start om 10 uur en duurt uiterlijk tot 12 uur. Deelname is vrijblijvend en, net als de koffie en thee, gratis. Aanmelden kan eenvoudig via www.levendesollicitatiegids.nl (niet verplicht).

Maandelijks
Walk&Talk bijeenkomsten worden maandelijks op ruim 90 locaties georganiseerd. Het doel: ontmoet je tijdelijke collega werkzoekenden en leer van elkaars praktijkervaring. Bedenker en begeleider Walk&Talk Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids): "We vinden het belangrijk dat deelnemers van een Walk&Talk naar huis gaan met nieuwe ideeën, praktische tips en energie voor hun zoektocht naar werk. Ook zijn er geen verplichtingen en is iedereen die werk zoekt welkom."