Afbeelding
Foto:

Nieuwjaarsreceptie werd goed bezocht

ALMELO - De gemeente hield op 4 januari de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. De receptie werd goed bezocht door inwoners van Almelo die elkaar de hand schudden voor het nieuwe jaar.

Burgemeester Arjen Gerritsen maakte gebruik van de gelegenheid om een speech te houden waarin hij terugblikte naar de jaarwisseling, maar ook vooruit keek naar wat 2020 voor Almelo zal brengen. Gelukkig kan Almelo terug kijken op een jaarwisseling zonder grote incidenten. "We kijken gelukkig terug op een redelijk rustige jaarwisseling. Al is dat een relatief begrip als je kijkt naar de schade die er ondanks alles toch weer is aangericht. Naar de branden en brandjes waarvoor onze brandweer toch weer moest uitrukken. En naar de situaties waar de politie toch weer aan te pas moest komen. We waren met deze hulpverleners goed beveiligd. En dat is niet alleen tijdens Oud & Nieuw het geval. Elke dag en elke nacht staan brandweer, politie en ambulance-dienst in Twente paraat om binnen enkele minuten brand te bestrijden, hulp en veiligheid te bieden en levens te redden", sprak Gerritsen, waarna een applaus voor deze hulpverleners volgde.

Optimistisch
Ook nam Gerritsen de tijd om te benoemen dat Almelo wel degelijk in de lift zit als gemeente. "In ons karakter zit een bescheiden kant. Een no-nonsense-kant. We maken het vooral niet te gek. Maar sinds enige tijd en in het afgelopen jaar in steeds sterkere mate heb ik een Almelo gezien dat zelfbewuster is. Overtuigd van zijn eigen kunnen. Een optimistisch, vrolijk en zonnig Almelo." Hiermee verwees hij onder andere naar het feit dat de gemeente niet langer onder financieel toezicht staat van de provincie.

Samenwerking
En ook de samenwerking met andere gemeenten kwam aan bod. "Een heel goed voorbeeld van focus is de Regio Deal. Een echte deal tussen het rijk, de provincie, de Twentse gemeenten, Twentse ondernemers en de Twentse onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Een afspraak om heel gericht met elkaar te investeren in concrete projecten die goed zijn voor bereikbaarheid, werkgelegenheid, innovatie en duurzaamheid." Met deze woorden keken de aanwezigen vooruit op een zonnig 2020.