Afbeelding
Foto:

Concert Letter voor letter met René Karst en Carola Smit

ALMELO - Om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid treden zanger René Karst en oud BZN leden Carola Smit en Dick Plat op met het ontroerende en feestelijke theaterconcert Letter voor Letter. Zij zingen Hollandse hits en laten zien hoe leuk het is om beter te leren lezen en schrijven. Ze treden op woensdag 5 februari op vanaf 20.00 uur in het Theaterhotel. Kaarten kosten slechts 1 euro.

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN zangeres Carola Smit brengen een avond met Nederlandstalige toppers. Vaak zijn de liedjes uit volle borst mee te zingen of ze zijn heerlijk om naar te luisteren. Geniet tijdens dit concert van de muziek, de teksten en inspirerende verhalen over taal, lezen en schrijven. Ontdek ook hoe je geholpen kunt worden bij het nog beter kunnen lezen en schrijven.

Grote hits
René Karst is bekend van zijn grote hits zoals "Liever te dik in de kist", "Soms zit het tegen, soms zit het mee" en "Supergavetijd". Carola Smit en haar muzikant Dick Plat kennen we nog van de tientallen jaren dat ze hit na hit scoorden met BZN. In dit bijzondere concert laten René en Carola zich van een andere kant zien. Ze brengen de mooiste, meest bijzondere Nederlandstalige liedjes en zingen daarbij de sterren van de hemel. René begeleidt zichzelf zingend op gitaar, Dick Plat speelt accordeon, gitaar en piano, en Carola brengt je met haar prachtige stem in vervoering.

Groter probleem
Laaggeletterdheid komt in Nederland helaas nog veel voor en is in onze moderne samenleving een steeds groter probleem. Maar er is veel hulp beschikbaar en daar wordt in het concert aandacht aangegeven. "Letter voor Letter" wordt georganiseerd door de Overijsselse Bibliotheken en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Kaarten
Bibliotheek Almelo heeft samen met Avedan een Taalpunt in de bibliotheek waar iedereen terecht kan voor boeken en materialen voor laaggeletterden. Kaarten zijn te koop via www.zingmeemetrene.nl en in de bibliotheek.

Afbeelding