Afbeelding
Foto: shutterstock.com

Leren fotograferen bij de fotogroep Schelfhorst

ALMELO - Fotografie is één van de mooiste hobby's die er is. Je leert op een geheel eigen wijze kijken naar alles om je heen. Het spel van licht en donker, van beweging en dynamiek, scherpte en onscherpte. Het perfecte plaatje is een magisch iets. Maar: waar moet je beginnen? Voor wie graag serieuzer aan de slag wil met fotografie, organiseert de Fotogroep Schelfhorst weer een leerzame fotocursus.

De cursusavonden worden gehouden op de woensdagavond en wel op: 05-02, voorjaarsvakantie, 26-02, 4-03, 11-03, 18-03, 25-03, 1-04, 8-04, 15-04 en 22-04. Deze cursus bestaat uit 10 cursusavonden en wordt gehouden van 19.45 – 22.00 uur in openbare basisschool "de Tandem", Havezathe 97 in de Schelfhorst te Almelo. Daarnaast komt er nog een praktijkles op een nader te bepalen zaterdagochtend. Wil je verzekerd zijn van deelname, geef je dan zo snel mogelijk op. Meestal zijn de cursussen al snel volgeboekt.

Het lesplan
In de eerste les: Introductie + techniek en principes camera (deel 1). 2: Techniek + principes camera (deel 2). 3: Digitale fotobewerkingen (deel 1). 4: Compositie. 5: Digitale fotobewerkingen (deel 2). 6: Praktijkles Studiofotografie en Tabletop. 7: Kleurbeheer en afdrukken. 8: Praktijkles Avond-Nacht fotografie. 9: Foto's afwerken en presenteren (tevens herhaling principes). 10: Presentatie werk docenten en afsluiting cursus. Cursisten krijgen de beschikking over een zeer uitgebreide cursusmap.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.fotogroepschelfhorst.nl. Opgeven voor deze cursus: rtentusscher@gmail.com of hubert@humas.nl