Afbeelding
Foto:

JPT goed van start met stage Bushi Arnhem

ALMELO - Bushi Arnhem start het jaar voor de 2e maal met een eigen stage. Een stage, waar door deelname van topclubs als Kenamju voldoende sparringpartners aanwezig zijn.

Vanuit Judo Promotion Twente doen judoka's me uit Almelo, Borne en Hengelo: Linde en Marijn Hanstede, Emi en Taro Zwak, Guusje Bekhuis, Rosalie Nijkamp, Jochem van Dijk, Eva-Loes Huitsing, Luca Dikken, Ruben Wilbrink, Femke Brouwer en Twan Weber. De begeleiding is dit weekend in handen van Martin en Rita Evenberg en Marc Weber, waarvoor dank. Zonder vrijwilligers geen (top)sport mogelijk. Nog belangrijker is, dat de Arnhemse club de stage opbouwt vanuit een duidelijke visie, die aansluit bij de visie van Judo Promotion Twente.

Leren centraal
Bij de -15 staat leren centraal: leren en nog eens leren en aan presteren moet nog niet worden gedacht. Ook bij de leeftijdsgroep(en) daarboven hoort techniek en de ontwikkeling ervan een grote rol te spelen. De trainers Joyce Ott-Jansen en Tom Willemse zorgen vanuit die gedachte voor een trainingsstage met een duidelijke opbouw: 4 technieken, waarmee 4 judoka's van Bushi Arnhem de internationale top hebben gehaald, vormen de basis voor de trainingen.

Opzet
Vrijdag en zaterdag wordt in 2 groepen (-15 jaar en 15 jaar en ouder) getraind. Gedurende die trainingen wordt gebouwd aan een aantal worpen, houdgrepen en de weg naar die technieken en de verbinding ervan. Iedere training begint met een warming-up met veel aandacht voor ontwikkeling van de motorische vaardigheid en coördinatie. Daarna volgt een techniek, die uitvoerig wordt uitgelegd en stap voor stap wordt opgebouwd, door de 4 trainingen heen. Bij de Kakari-geiko en randori-vormen worden accenten gelegd richting de aangeboden en geoefende technieken, zodat e.e.a. een duidelijk en goed geoefend geheel vormt aan het eind van de stage. Iedere training wordt afgesloten met stretch-oefeningen en bij de laatste training een spierontspannende opdracht. Hierbij wordt de opdracht gegeven in gedachten weer even het geleerde op een rijtje te zetten. Bij het afsluiten van de stage wordt door Joyce de opdracht meegegeven, de oefenstof binnen de lessen van de eigen club verder te ontwikkelen. Kijk op: www.judopromotion.nl