Afbeelding

Old Stars Walking Football bij cvv Sparta

ENSCHEDE - Heerlijk met generatiegenoten nog lekker tegen een balletje trappen en sportief en gezond bezig zijn, waarbij het sociale aspect ook een belangrijke rol vervuld. Dat stond een aantal (oud-)leden en de verenigingsmanager Tom van Veen van cvv Sparta (foto) voor ogen met de start van Old Stars Walking Football.

Onlangs kwamen zij bijeen en het enthousiasme om te starten was groot: “Dit moeten we bij Sparta van de grond kunnen krijgen!” En dat is gelukt: met ingang van woensdagmiddag 11 maart is een groep van 10 deelnemers, zowel leden, oud-leden als nieuwkomers, van start gegaan. Om half twee moest men aanwezig zijn om een kwartier later te kunnen beginnen met een warming-up. Vervolgens werd van twee tot drie uur Walking Football gespeeld.

Doelgroep 60+
Old Stars Walking Football richt zich globaal op de doelgroep zestig-plus. Kenmerken zijn dat er niet gerend mag worden, slidings verboden zijn en dat de bal niet boven heuphoogte mag komen. Na een wat aarzelend begin schieten in Nederland, maar zeker ook in de regio Twente het aantal initiatieven als paddenstoelen uit de grond.

Meedoen
Belangstelling om mee te doen? Het een keer proberen? Kom dan op woensdagmiddag bij cvv Sparta, Kotkampweg 44 en doe een keer mee. Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Tom van Veen 06 86847041 mail verenigingsmanager@sparta-enschede.nl.

Foto: cvv Sparta Enschede