Afbeelding
Foto:

Gratis scootmobielcursus in Enschede

ENSCHEDE - De scootmobiel is voor veel oudere Enschedeƫrs en mensen met lichamelijke beperkingen een zeer praktisch hulpmiddel om toch mobiel te kunnen blijven. Het geeft je weer meer sociale contacten en draagt bij aan de zelfstandigheid. Maar de scootmobiel is niet zonder gevaren...

De scootmobiel is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld en de winkels. Gebruikers zijn over het algemeen heel content met het hulpmiddel. Maar de scootmobiel kan ook gevaren opleveren. Veel gebruikers krijgen bij het ontvangen van de scootmobiel weliswaar een instructie van de leverancier, maar hierna worden zij vaak spreekwoordelijk in het diepe gegooid. De relatief snelle scootmobiel gecombineerd met een afnemende lichamelijke situatie, gebrekkige kennis van verkeersregels en andere factoren dragen bij aan een grotere kans op ongelukken.

Cursus
Komende dinsdag 17 maart is er een scootmobielcursus van 09.00 tot 12.00 uur bij de Performance Factory aan de Hoge Bothofstraat. Deelname is gratis en aanmelden kan tot en met deze vrijdag, via info@wijkteamsenschede.nl onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres, of via 053-481 79 00.

Achtergrond
Veilig Verkeer Nederland verzorgt deze scootmobielcursus. Deze geeft veel praktisch bruikbare tips en trucs voor het veilig gebruik van de scootmobiel. VVN verzorgt tegenwoordig veel van dit soort cursussen, ook in de meeste andere Twentese gemeenten.