Afbeelding
Foto:

Spigt en Van Binsbergen samen op poëziepad

ENSCHEDE - Ze zijn goede vriendinnen en gaan regelmatig samen op pad. Zangeres en multitalent Frédérique Spigt en gitariste Corrie van Binsbergen. Vrijdag 20 maart komt het duo naar Het Wilminktheater in Enschede. Met poëzie van Spigt en composities van veelgevraagd jazzgitariste Corrie van Binsbergen.

De naam van hun voorstelling: Stukjes. Frédérique Spigt, behalve als actrice vooral bekend geworden als zangeres van de tachtiger jaren rockband I’ve got the Bullets, heeft onlangs haar eerste dichtbundel ‘Misantroop’ uitgebracht, voorzien van tekeningen van eigen hand. Een nieuwe stap in haar carrière.

Bijzondere voorstelling
De caleidoscopische voorstelling heeft volgens Spigt een ander karakter dan de liedjes-voorstellingen zoals ze die eerder voor het voetlicht bracht. In sappige, autobiografische anekdotes schildert ze haar leven.“Uit de poëzie - afkomstig uit de nieuwe bundel - die in de verhaallijn verwerkt wordt komt een bewogen persoon tevoorschijn, die begaan is met de wereld, de schoonheid van het dierenrijk, de liefde in al haar facetten. Kortom het leven. Diverse gedichten uit deze bundel zijn in de verhaallijn verwerkt.” Tijdens de voorstelling laten Spigt en Van Binsbergen zich muzikaal bijstaan door de jonge musici Mark Nieuwenhuis (trompet, elektronica) en Tijmen Veelenturf (viool, toetsen).

Meer informatie
De voorstelling in Het Wilmink Theater begint om 20.30 uur. Kijk ook op: www.wilminktheater.nl voor kaarten en meer informatie over deze en andere leuke voorstellingen.