Afbeelding
Foto:

Nieuwe strategie citymarketing Enschede

ENSCHEDE - De stad Enschede is meer dan alleen een plaats: het is ook een sterk merk. En bij ieder merk hoort ook passende marketing. Daarom werkt de gemeente aan een nieuwe visie op het gebied van citymarketing.

De gemeenteraad van Enschede moet de nieuwe citymarketingvisie nog wel vaststellen, maar dit is een formaliteit. De gemeente spreekt van een herijkte visie, die beter aan moet sluiten bij de huidige strategische opgave van de stad. Het moet ook helpen om focus aan te brengen in de wijze waarop Enschede zich profileert naar de buitenwacht in de brede zin. De gemeente heeft een grote ambitie om zich te ontwikkelen tot een toonaangevende, Europese, groene, technologische topregio. Enschede wil graag groeien als stad. Een onderscheidend en eenduidig imago vergroten de zichtbaarheid van Enschede en hoe mensen naar de stad kijken. Dit helpt bij het aantrekken en behouden van bewoners, bedrijven, bezoekers en studenten. Een breed gedragen positionering die onderschreven wordt door partners in de stad zoals het bedrijfsleven en kennisinstellingen draagt hier aan bij.

Drie thema's
Enschede als merk is gebouwd op drie belangrijke pijlers. Dit zijn de 'ondernemende kennisstad', de 'creatieve stad' en 'bruisende stad'. Bij het derde thema ligt de focus met name op de binnenstad. De marketing zal gericht zijn op het uitbouwen van deze drie pijlers. “Technologie, innovatie en creativiteit in combinatie met de menselijke maat en de Enschedese mentaliteit maakt Enschede écht onderscheidend. We moeten trots zijn op wat wij hier hebben. Dit moeten we gewoon wereldkundig maken. Niet alleen wij, maar samen met de stakeholders uit de stad. De citymarketingvisie is hiervoor de eerste bouwsteen”, aldus Jeroen Diepemaat, wethouder Citymarketing.

Enschedese mentaliteit
Ook de typisch Enschedese mentaliteit is een belangrijk onderdeel van de strategie. Enschede wil zich profileren als een betrokken, vriendelijke en gastvrije omgeving. Enschedeërs zijn betrokken bij elkaar, de stad en de wereld en werken samen aan een betere wereld voor morgen. 'Nuchtere aanpakkers', volgens de gemeente. Op www.enschede.nl staat meer over de visie.