Afbeelding
Foto:

Leer sportief fietsen met Start2Bike!

ENSCHEDE - Awa Outdoor Sports Training Center start op 29 maart met het trainingsprogramma Start2Bike. Dit is een vijf weken durend programma voor mensen die de basisvaardigheden willen leren van het sportief fietsen.

Het programma is een initiatief van wielersportbond NTFU. Het is een kennismakingscursus die bij uitstek geschikt is voor mensen die nog nooit sportief gefietst hebben of ervaring hebben op een mountainbike. De trainers zorgen voor een deskundige, laagdrempelige begeleiding. Het programma is ook geschikt voor de jeugd. Deelnemers leren de basis van het mountainbiken en wielrennen.

Voorkom blessures
Sportief fietsen is een mooie, gezonde hobby. Maar het is niet zonder enige risico's. Een goede basis kan helpen om problemen te voorkomen. Zo ligt overbelasting op de loer; te snel, te veel willen doen. Het advies is dan ook om met matige snelheid te beginnen en om de dag te fietsen; zo krijgt het lichaam kans om te herstellen. Een ander belangrijk aandachtspunt: vallen. Een val van de fiets zorgt voor vervelende blessures, uiteenlopend van schaafwonden, blauwe plekken tot ernstiger letsel. Een hoge snelheid, onbekendheid met het terrein en boven je fysieke mogelijkheden gaan zorgen voor een groter risico op vallen. Zorg dan ook altijd voor een goed onderhouden fiets, draag beschermende kleding, een helm en houdt altijd minimaal een fietslengte afstand. Trainen met zijn tweeën of in een groep draagt ook bij aan de veiligheid én het plezier in de training.

Mooie cursus
De cursus helpt beginnende fietsers met een goede basis om dit soort problemen te voorkomen. Met onder andere aandacht voor veilig remmen en schakelen, bochtentechniek, het nemen van obstakels, een goede balans en het veilig klimmen en afdalen. Het geeft een veiliger gevoel op de fiets en het is bovendien ook erg gezellig.

Praktische informatie
Start2Bike gaat op 29 maart van start. Awa Outdoor Sports Training Center organiseert dit op het Rutbeek in Enschede. Het programma duurt vijf weken. Deelname kost 37,50 euro. Voor informatie en aanmelding kijkt u op www.start2bike.nl of email: info@awa-outdoor.nl