Afbeelding
Foto:

Schwarzwaldtour op 15 maart

HAAKSBERGEN - Bij de Haaksbergse Toer en Fietsclub weten ze uit ervaring dat de fietstoertocht die de vereniging ook zondag 15 maart aanstaande weer organiseert iets is waar veel wielerliefhebbers naar uitkijken. Het is immers de eerste fietstoertocht die in Twente in het per 1 maart gestarte wegseizoen georganiseerd wordt, laat medeorganisator Dick Sengers namens de HTFC weten.

“De meeste racefietsers hebben de afgelopen winter hun conditie op peil gehouden in de sportschool of op de mountainbike en staan te trappelen om weer lekker te gaan toeren. Onze Holland Schwarzwaldtour op 15 maart is de eerste mogelijkheid om dat te doen.”

Afstand
Wie goede voornemens heeft voor het nieuwe fietsseizoen weet dat het belangrijk is om er direct bij aanvang van het seizoen bij te zijn. Er is immers even tijd nodig om ook op de weg weer goed mee te kunnen draaien. Sengers: “Wat dat betreft is de Holland Schwarzwaldtour ideaal. Voor wie nog niet zo sterk is, is de korte afstand (65 km) in deze tijd van het jaar genoeg. Wie zich voorbereidt op een seizoen van toertochten in de heuvels of de bergen of zich een speciale sportieve uitdaging heeft gesteld (en vaak ook al flink wat voorbereidende kilometers heeft gemaakt) is het fijn zo vroeg in het seizoen al een afstand van 110 km te kunnen rijden.”

Kuitenbijters
Het parcours van de Holland Schwarzwaldtour voert via Neede, Markelo, Rijssen, Goor, Bentelo, Beckum en Boekelo weer terug naar Haaksbergen. Het is niet alleen een prachtige omgeving maar is ook niet voortdurend vlak. Met de Needse berg, de Markelose berg, de Apenberg, het Rijssense Schwarzwald en de nodige essen zijn er genoeg kuitenbijters die na afloop voor een voldaan gevoel zullen zorgen.

Praktische informatie
De toertocht is volledig uitgepijld, een servicewagen rijdt op de route. De deelnemers krijgen een versnapering mee voor onderweg en natuurlijk is voor elke afstand in het parcours een pauzeplek opgenomen (voor de onvermijdelijke koffie met gebak). Start en finish bij het clubgebouw van de BMX vereniging DVO/HTFC aan de Geukerdijk 107 in Haaksbergen. Inschrijven kan zondag 15 maart tussen 9.00 en 10.00 uur. Kosten van deelname NTFU-leden € 4,- niet leden € 5,-.