Afbeelding
Foto:

Genieten bij Marcook

ENSCHEDE - Frank & Ria Kleinsman gaven te kennen dat ze na twintig jaar met het gelijknamige restaurant Kleinsman gingen stoppen. Deze mooie zichtlocatie aan de rand van Enschede bij vliegveld Twente met zicht op de start- en landingsbaan, waar vele toeristen, dagjesmensen, wandelaars en fietsgroepen gezellige uurtjes hebben doorgebracht, generaties lang, ging in de verkoop.

De horecazaak is gelegen aan een knooppunt van fiets en wandelroutes en zeer in trek bij toeristen en dagjesmensen. Ja, wat doe je dan als Enschedese horeca-ondernemer? Dan zorg je ervoor dat je droomwens in vervulling gaat. Een eigen restaurant waarin je je passie en voorliefde voor koken en het gasten verwennen kwijt kunt. Marco runde al ruim 5 jaar een eigen cateringbedrijf samen met zijn vrouw Cindy. Ze hoefden er niet lang over na te denken, het was ze in een oogopslag duidelijk. Een eigen restaurant van buiten zo laten, maar van binnen een complete restyling. Met een interieur dat past bij de passie zij hebben voor de BBQ.

Mooi resultaat
Wel nu dat is ze gelukt. Het BBQ–restaurant draagt de naam: @Marcook. Onder deze naam gaan ze een statement maken. Je mag je niet zo maar Grillmaster noemen! Marco heeft jarenlange ervaring met slow cooking, vleesgaren op een lage temperatuur. Gebruikmakend van zijn pallet-smoker draagt Marco zorg dat het vlees een bijzondere smaak krijgt en mals blijft.

Heerlijke menukaart
Amerikaanse lekkernijen staan op de menukaart, vlees maar ook vis gerechten gegaard op lage temperaturen. Wishbone Steak, Beefburgers, Cederwood Salmon, Pulled Pork, Smokey Meatballs, Louisiana Garlic Shrimps. Te veel om op te noemen, en niet te vergeten de Texas Cowboy Beansoup die ik heb geproefd. Uitdagende heerlijkheden te consumeren in een sfeervol restaurant zeer goed passend bij het Pallet-Smoken. Marco Wulff geeft ook masterclasses en demonstraties, hij verzorgt mede barbecue catering en organiseert ook barbecue-wedstrijden. Marco Wulff, de Grillmaster die uw smaakpapillen zal gaan laten rollen!

Kom langs
Het grillrestaurant is gevestigd aan de Weerseloseweg 356 in Enschede. Wilt u nog voor de paasdagen reserveren? Bel 053-433 02 44, kijk op: www.marcook.nl of zie de Facebook pagina 'MarcookAmericanBBQandGrill'. Foto: Marco & Cindy Wulff, gastvrouw en gastheer.

Foto en tekst
Martin Meijerink