Afbeelding
Foto:

Repair Café Almelo blikt terug op mooi 2019

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café Almelo staan op 10 januari 2020 weer voor u klaar. Tussen 12.30 en 15.30 uur kunt u terecht in het Klussenhuis van Aveleijn in Almelo, Kruisweg 2, voor reparaties van uw spullen.

Het laatste Repair Café van 2019 vond plaats op 13 december. Nieuwe uitdagingen dienen zich aan. Alvorens vooruit te kijken is het altijd goed en nuttig om wat geweest is te evalueren en kritisch te overzien. Repair Café Almelo bestaat nu 3,5 jaar. 2019 is een jaar geweest van groei en een professionele uitbouw van het Café. Maar liefst 650 reparaties zijn onder handen genomen in 2019 door het team van vrijwillige reparateurs. Ongeveer 70 procent van de problemen wordt verholpen.

Kom langs
Elke vrijdagmiddag van de even weken van het jaar kan het Repair Café terecht in het Klussenhuis van Aveleijn waarmee een hechte samenwerking is opgebouwd. Weer of geen weer, het Café zit vol klanten die zichtbaar genieten van de vrijwillige inzet en deskundigheid van een team van 14 reparateurs. Ook dit jaar weer zijn er enkele nieuwe reparateurs bij gekomen. Er wordt heel goed samengewerkt en aller deskundigheid wordt ingezet om samen vaak lastige puzzels op te lossen. Het publiek geniet van de teamspirit en het doorzettingsvermogen van de mannen, terwijl genoten wordt van koffie of thee die door de twee gastvrouwen worden aangeboden. De dankbaarheid van de mensen is groot en wordt gul gedeeld.

Sociale doelen
Het Repair Café biedt mensen met een kleine beurs de mogelijkheid hun spullen te laten repareren voor een vrije gift. In 2019 is het Repair Café ook sociaal actief geweest voor en in woon- en leefgemeenschap de Wonne, die zich inzet voor kwetsbare medeburgers. Het Café heeft de verlichting vernieuwd en aangepast. Ook de badkamer is gerenoveerd. Voor reparaties in het Café doen de klanten een vrije gift in de donatie box. Onlangs heeft Repair Café Almelo uit de opbrengst van de donaties 500 euro geschonken aan Stichting de Boodschappenmand. Deze stichting ondersteunt gezinnen in nood met het tijdelijk aanbieden van basisboodschappen.

Duurzaamheid
In 2019 is de aandacht voor het belang van duurzaamheid volop losgekomen. In korte tijd zijn de crises over elkaar heen gebuiteld. Het klimaat is in gevaar. Landbouw, verkeer, chemische vervuiling, energie: de problemen zijn urgent geworden en smeken om een oplossing. Kleine initiatieven kunnen bijdragen aan het oplossen van grote problemen.