Afbeelding
Foto:

Boek op tijd Regiotaxi Twente rond de komende feestdagen

TWENTE - De Regiotaxi Twente adviseert gebruikers om rekening te houden met de gewijzigde dienstregeling en boekingsmomenten voor de komende week. Rond de feestdagen zal er weer het een en ander veranderen.

Vaste gebruikers van deze lang-niet-altijd-praktische vervoersdienst kennen inmiddels het klappen van de zweep: rond de feestdagen loopt dit niet lekker. Alle vaste wekelijks ritten komen allereerst te vervallen op 25 en 26 december evenals 1 januari. Ook wanneer u dus áltijd een ritje geboekt hebt voor dit soort dagen moet u wél opnieuw boeken.

Rijtijden
De Regiotaxi Twente zal op dinsdag 24 december en de beide kerstdagen rijden volgens de reguliere tijden. Op oudejaarsdag 31 december zal de Regiotaxi tot uiterlijk 20.00 uur rijden. U kunt dan ook alleen ritten aanvragen waarbij u voor of om 20.00 uur op de plaats van bestemming bent.

Boek op tijd
Boek op tijd uw ritten. Wanneer u op eerste kerstdag wilt reizen moet u uiterlijk 24 december 12.00 uur een rit boeken. Voor reizen op tweede kerstdag boekt u uiterlijk 25 december om 12.00 uur. Ritten voor nieuwjaardag moeten uiterlijk 31 december 12.00 uur aangevraagd worden.

Alternatieven
Uit persoonlijke ervaring weten we dat de Regiotaxi rond de feestdagen geen optimaal vervoermiddel is. Zo is er een grote kans op te late ritten en meerdere passagiers per rit, waardoor u langer onderweg zult zijn. Er zijn gelukkig steeds meer alternatieven. Zo is in veel Twentse gemeenten het vrijwilligersproject Automaatje actief, maar ook commerciële taxidiensten zoals Smartcab bieden een meer servicegericht alternatief.