Afbeelding
Foto:

Herdenkingsbijeenkomst begraafplaats op zondag

ALMELO - Zondag 22 december zijn er vanaf 18.00 uur herdenkingsbijeenkomsten op begraafplaats 't Groenedael en in het crematorium aan de Willem de Clercqstraat.

De bijeenkomst op begraafplaats 't Groenedael begint om 18.00 uur. Wethouder Eugène van Mierlo heet de bezoekers welkom en Annemare Evers draagt gedichten en andere teksten voor. De begraafplaats is verlicht met fakkels en vuurpotten en er is passende muziek. Bezoekers krijgen een kaars aangeboden. Die kunnen bezoekers plaatsen bij het graf van een dierbare of bij het monument 'Ter herinnering aan alle overleden kinderen'. De bijeenkomst bij het crematorium start om 19.00 uur. Bezoekers kunnen zo beide bijeenkomsten bijwonen. Ook hier krijgen bezoekers een kaars om te plaatsen op het verlichte terrein van het crematorium.

Voorziet in behoefte
De gemeente Almelo organiseert deze herdenkingsbijeenkomst voor de dertiende keer. Het voorziet in een grote behoefte: in 2018 waren er 1.200 bezoekers. Jaarlijks overlijden er in Nederland zo'n 153.000 mensen in Nederland. Voor nabestaanden zijn de herdenkingsbijeenkomsten een goede manier om samen met een ander dit verlies te delen, wat helpt bij het verwerken ervan. Iedereen is dan ook van harte welkom bij de bijeenkomsten; of het nu gaat om een recent verlies of een verder weg in de tijd.