Afbeelding
Foto:

'Staat uw fiets goed gestald? ... anders halen wij hem weg'

WIERDEN - Nederland is een waar fietsland. Er zijn sterker nog meer fietsen dan Nederlanders te vinden in ons dichtbevolkte landje. Deze zorgen helaas ook regelmatig voor overlast. De gemeente Wierden waarschuwt om fietsen goed te stallen.

Onlangs haalde de gemeente weer 61 'fietswrakken' weg uit de fietsenstalling bij het station. Dit is noodzakelijk om ook op langere termijn voldoende stallingsruimte over te houden voor forenzen die dagelijks gebruik moeten maken van deze beperkte ruimte. Fietsen worden regelmatig gemarkeerd, waarna de niet bereden fietsen uiteindelijk weggehaald worden.

Stallen
Om te voorkomen dat de gemeente een fiets weghaalt of verplaatst is het belangrijk om deze op de correcte manier te stallen. Fietsen buiten de rekken worden verplaatst. Deze zorgen voor gevaarlijke situaties en irritatie. Een fout geparkeerde fiets kan de eigenaar ook daadwerkelijk een bekeuring opleveren. Bent u een fiets kwijt? Kijk dan eerst of hij elders in het rek staat. Kunt u hem niet vinden? Bel met de gemeente op: 0546-580 800.

Preventie
Veel fietsen wisselen ook vaak onvrijwillig van eigenaar waarna ze bij stations gedumpt worden. Voorkom dat iemand uw fiets steelt door deze altijd goed te stallen. Gebruik hierbij niet alleen het ringslot op uw fiets, maar het liefst ook nog een extra ketting met apart slot. Hiermee kunt u de fiets dan goed vastzetten aan het fietsenrek. Ook het laten chippen en graveren van de fiets maakt deze minder aantrekkelijk voor dieven om er mee aan de haal te gaan.