Afbeelding
Foto:

Nieuwe expositie in de Van Buuren Stee

WIERDEN - De expositie van de Historische Kring Wederden in de Van Buuren Stee, getiteld 'Wierden 200 jaar in vogelvlucht' loopt ten einde (het gelijknamige boek blijft bij de HKW verkrijgbaar voor € 19,95).

In het nieuwe jaar is het tijd voor een nieuwe expositie van Galerie Groot'n Jans onder de titel 'Carpe Diem'. Oud-Wierdenaar Robert Kromhof is een van de exposanten. Hij heeft mooie herinneringen aan Wierden en zijn moeder woont er nog steeds, zodoende wil hij hier graag exposeren. Robert heeft altijd veel gevoel voor vorm gehad. Van beroep is hij architect (hij woont en werkt in Bilthoven). Kromhof is zijn leven lang al bezig met kunst. Vroeger liep hij in het bos en verwonderde zich over de mooie planten, doorkijkjes en kleuren die hij zag. Uiteindelijk werden vrouwen het hoofdthema van zijn schilderijen: vrouwen van verschillende nationaliteiten, met verschillende boodschappen. Ieder schilderij verbeeldt een bepaalde maatschappelijke boodschap. Verder is er werk van Ali van Buuren te zien. Zij komt uit Daarle en maakt beelden van keramiek, vooral damesfiguren. Galeriehoudster Ingrid Groeneveld stelt zelf olieverfschilderijen en aquarellen tentoon, het gaat voornamelijk om natuurlandschappen. Na 22 februari zullen enkele van haar leerlingen ook werk exposeren.

Opening

De officiële opening van de expositie is op zaterdag 11 januari om 15.00 uur met een toespraak door Ria Broeze, voorzitter van de Historische Kring en na afloop de nieuwjaarsborrel. Inloop vanaf 14.30 uur.
Er zijn speciale middagen op 18 januari en 22 februari. Robert Kromhof zal dan langskomen om zijn twee boeken te presenteren tussen 14.30 en 17.00 uur. Daarnaast geeft Eline Bergman op 9 februari een pianorecital met inloop vanaf 14.30 uur.
Locatie: Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat 2. De reguliere openingstijden zijn woensdag en donderdag: 14.00 - 17.00 uur. Vrijdag: 14.00 - 20.00 uur en zaterdag 11.00 - 16.00 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt wel zeer op prijs gesteld.