Afbeelding
Foto: Shutterstock

Wie wint de Almelose Stadsprijs?

ALMELO - Stichting De Eethoek, Stichting Historisch Festival Almelo en de Zomerschool voor Senioren zijn genomineerd voor de Stadsprijs Almelo 2019. Burgemeester Arjen Gerritsen maakt op vrijdagmiddag 13 december in het stadhuis bekend wie van deze drie de prijs in ontvangst mag nemen.

Na de eerdere oproep aan het publiek kwamen er meer dan 400 inzendingen binnen en werden 67 kandidaten voorgedragen. Cobi Noordhoff, Marjolein Wessels, Brian van Loo, Gabriël Urucoglu en Joost Tiemersma vormen samen met voorzitter Peter van der Hout de onafhankelijke commissie Stadsprijs die uiteindelijk de drie genomineerden selecteerde. Van der Hout benadrukt dat de commissie vooral heeft gekeken naar de structurele bijdrage van de kandidaten aan de gemeenschap. Het is dit jaar de twaalfde keer dat de Stadsprijs wordt uitgereikt. Deze bestaat uit een sculptuur van kunstenaar Robert Jansen, een oorkonde en een bedrag van drieduizend euro dat de winnaar ten goede moet laten komen aan de stad.

Stichting De Eethoek
De Eethoek is een bijzonder initiatief dat is opgezet door de doelgroep, voor de doelgroep. Het begon met koken in eigen keuken en is inmiddels uitgegroeid tot meerdere avonden in de week een warme én gezonde maaltijd bereiden, voor vele gezinnen. Door hun ervaring weten initiatiefnemers Monique en Stephan wat mensen in moeilijke omstandigheden nodig hebben. De Eethoek is een hartverwarmend initiatief dat naast een warme maaltijd ook een luisterend oor, gezelligheid en aandacht biedt.

Historisch Festival Almelo
Het Historisch Festival vindt om de twee jaar plaats en is een geweldig spektakel voor een breed publiek. Het aantrekkelijke schouwspel is voor de stad en de regio een grote publiekstrekker. Bijzonder is ook de samenwerking met het onderwijs, dat met het festival interesse voor geschiedenis bij kinderen stimuleert. Acteurs uit heel Europa doen mee en de inzet van veel Almelose vrijwilligers maakt het festival mogelijk. Het toont de verbindingskracht in Almelo. Een leerzaam en laagdrempelig evenement voor iedereen.

Zomerschool Senioren
In de zomerperiode valt voor veel ouderen het persoonlijke netwerk weg in verband met vakanties. De Zomerschool voor Senioren biedt een ontmoetingsplek voor generatiegenoten en helpt zo eenzaamheid voorkomen. Vanwege de samenwerking tussen de verschillende ouderenbonden is er een breed aanbod aan activiteiten.