Afbeelding
Foto:

Eshuis Hoveniers ontvangt predicaat Hofleverancier

ALMELO - Het bedrijf Eshuis Hoveniers in Almelo heeft vrijdag 29 november het predicaat Hofleverancier in ontvangst genomen. Het bedrijf vierde in april al het 100-jarig bestaan.

Vrijdagmiddag mocht burgemeester Gerritsen het predicaat Hofleverancier overhandigen. Dit gebeurde bij Erve Pezie. Eshuis is een bedrijf met een rijke historie en een hechte klantenkring. Zij specialiseren in de aanleg en onderhoud van tuinen, groot en klein. Naast hun werk voor particulieren maakte ook menig bedrijf en organisatie gebruik van hun diensten.

Mooi programma
De uitreiking van het predicaat Hofleverancier was het hoogtepunt van de gezellige receptie met een uitgebreid programma. Zo kwam de geschiedenis van de familie Eshuis aan bod, maar ook felicaties namens branchevereniging VHG, Quality Guardans en anderen. Burgemeester Gerritsen onthulde het nieuwe wapenschild samen met Jacco Wisman. Bij de receptie werd ook het jubileumboek gepresenteerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan.

Speech
In zijn speech stond burgemeester Gerritsen uitgebreid stil bij de geschiedenis van het bedrijf en de ontwikkelingen die het door de decennia heen meemaakte. Zo is de wereld van nu heel anders dan bij de oprichting in 1919. Zo ligt nu ook sterk de nadruk op thema's zoals duurzaamheid, vergroening en klimaatbestendigheid; aspecten waarbij ook een tuinbedrijf een belangrijke rol kan spelen. Eshuis Hoveniers was door de jaren heen ook actief betrokken op maatschappelijk vlak. Zo vervulde Gerrit Eshuis een belangrijke rol in tal van brancheorganisaties en bij de oprichting van de gemeenschappelijke opleidingsactiviteit en het eerste samenwerkingsverband in de groenvoorziening. "Dat betrokkenheid bij de samenleving als een rode draad door uw bestaan loopt, blijkt ook uit de projecten van Soweco waarmee u in de loop der jaren een nauwe samenwerking heeft ontwikkeld.", aldus de burgemeester. Ook de inzet van jonggehandicapten en het aanbieden van re-integratietrajecten draagt hier aan bij.