Afbeelding
Foto:

Tennis voor alle leeftijden

ALMELO - Bewegen is goed voor iedereen van jong tot oud. Daar zijn de deskundigen het wel over eens. Ook wanneer er nooit gesport is, is op wat gevorderde leeftijd in beweging komen gezond. En dat is zeer zeker mogelijk met aangepaste sporten. Zo heeft Walking Football inmiddels al een opmars gemaakt. Steeds meer mensen zijn bekend met Walking Football en zijn er ook steeds meer ouderen die deze sport beoefenen. Vanaf augustus is het voor ouderen ook mogelijk om te tennissen in aangepaste vorm.

Om meer 60-plussers kennis te laten maken met Oldstars Tennis organiseert tennisvereniging Luctor et Emergo een tenniscursus in tennishal De Veenelanden in Almelo. OldStars tennis richt zich op 60-plussers die kennis willen maken met de tennissport maar ook op mensen die het in het verleden hebben gespeeld. Het is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier (weer) willen bewegen op de tennisbaan.

Aangepaste regels
Het is een aangepaste vorm van tennis, zo wordt er getennist met een zachtere groene bal waardoor senioren meer tijd hebben om naar de bal te bewegen. Verder kunnen de regels aangepast worden, het twee keer stuiteren van de bal, een dubbelspel op een enkelveld en onderhands serveren is bij OldStars heel normaal. Alles is erop gericht om ouderen sociaal actief en fit en scherp te houden. De training start onder leiding van een fysiotherapeut met een warming-up die bestaat uit verschillende beweegvormen die zijn aangepast op de 60-plusser. Daarna volgt het laagdrempelige tennisgedeelte en een korte pauze. Na de koffie worden er verschillende partijvormen gespeeld. Naast bewegen staat bij OldStars tennis het ontmoeten en sociaal contact centraal. Een koffiepauze en even napraten zijn dan ook vast onderdeel van de tennisochtend. De kosten voor de cursus zijn 100 euro voor 10 lessen en inclusief een kopje koffie. Om aan te melden of voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met tennislerares Annemiek van Zuilekom via 06-10511198 of annemiek@van-zuilekom.eu. OldStars tennis in Almelo wordt mede mogelijk gemaakt door GoldStars Heracles en Sportbedrijf Almelo. Eerder dit jaar kende het programma een officiƫle start in Oldenzaal met ambassadeur Tom Okker.