Afbeelding
Foto:

Opnieuw PopquizXL in Almelo

ALMELO - Op maandag 23 december vindt alweer de vierde editie van de PopquizXL plaats. De opzet is gelijk aan de editie van 2018: deelnemers spelen rondes in verschillende horecagelegenheden in het centrum van Almelo. De inschrijving werd afgelopen zaterdag geopend via www.popquizxl.nl.

Deelnemende teams spelen telkens twee rondes op één locatie, om daarna volgens een vastgesteld schema naar een volgende plek te verkassen. In totaal bestaat de quiz uit acht rondes, ieder team bezoekt dus vier verschillende café's of restaurants. Aan het eind van de avond komen alle deelnemers op één plek bij elkaar voor de uitslag. De deelnemende horeca-gelegenheden worden binnenkort bekend gemaakt.

Meezingen
In de quiz komt opnieuw de gehele historie van de popmuziek voorbij, van Hank Williams tot Billie Eilish, van rock tot hiphop, van metal tot dance, van country tot schlager. De samenstellers van de quiz houden als altijd het pop-olympische motto voor ogen: meezingen is belangrijker dan winnen. Net als vorig jaar gaat de opbrengst van het inschrijfgeld in z'n geheel naar een goed doel, waarbij er ook dit keer wordt gezocht naar één of meer plaatselijke bestedingen. Vorig jaar ging de opbrengst (1.500 euro) naar het Sportfonds Jeugd en Cultuur Almelo. Deze helpen kinderen uit minimagezinnen met sport- en cultuurdeelname.

Laagdrempelig
De PopquizXL is een initiatief waarvan de oorsprong ligt bij de maandelijkse popquiz van Proeflokaal België in Almelo. Enkele deelnemers daaraan staken de koppen bij elkaar om een grote, laagdrempelige popquiz te organiseren, een muzikaal feest der herkenning voor iedereen die is opgegroeid met popmuziek. De eerste twee edities vonden plaats in de Wevershal op het Indiëterrein, vorig jaar werd het evenement voor het eerst gehouden in de Almelose binnenstadhoreca.

Praktische informatie
De PopquizXL wordt gehouden op maandagavond 23 december 2019 vanaf 19.30 uur. Een deelnemend team bestaat uit vier of vijf personen. Teams kunnen zich opgeven via www.popquizxl.nl. Deelname kost 7,50 euro per teamlid. Volg ons voor het laatste nieuws over de quiz op Facebook: https://www.facebook.com/popquizxl