Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Almelose ondernemers zamelen in voor verjaardagsfeestjes voor kinderen

ALMELO - In de aanloop naar de traditionele Doelenkerstmarkt op 15 december in Almelo zamelen ondernemers in de Oranjestraat, Grotestraat Noord, Doelenstraat, Molenstraat en Ootmarsumsestraat Centrum weer geld in voor een goed doel. Dit jaar is dat Verjaardag in de Maak.

In Almelo leven veel kinderen, die om financiële redenen niet deel kunnen nemen aan activiteiten die voor leeftijdsgenoten heel normaal zijn, bijvoorbeeld een fiets om naar school te kunnen fietsen, geld voor een schoolreisje, laat staan dat er geld is om een verjaardagsfeestje te geven als je jarig bent. Bij kinderen werkt het vaak zo: als jij zelf geen feestje geeft als je jarig bent dan wordt je ook niet terug uitgenodigd voor een feestje van andere kinderen. Het sociaal buitensluiten van kinderen kan zo beginnen en dat willen we niet.

Onvergetelijk feest
Verjaardag in de Maak vindt dat alle kinderen in Almelo in ieder geval één keer in de basisschool leeftijd een onvergetelijk feestje moeten kunnen geven. En dat vinden de ondernemers ook! Ouders kunnen zelf kinderen aanmelden als ze klant zijn bij de Voedselbank of door Stichting Leergeld/Jeugdfonds. Zij komen bij de mensen thuis, controleren de financiële situatie en inventariseren de wensen die het kind heeft. Wanneer er nog nooit een verjaardagsfeestje is geweest wordt het kind aangemeld en gaat Verjaardag in de Maak aan het werk. Ze vragen naar wensen en hobby's en proberen zo samen het allerleukste kinderfeestje van Almelo te bedenken. De feestjes vinden altijd plaats in Almelo onder verantwoording van de ouders. Verjaardag in de Maak faciliteert, ze zijn niet persoonlijk bij de feestjes aanwezig.

Veel mogelijk
Er zijn veel mogelijkheden in Almelo om een heel leuk feestje te geven. Ze organiseren knutsel-, kunstzinnige-, sportieve-, kook-, dansfeestjes. Feestjes bij Heracles, Preston Palace, Monkey Town, Dolle Pret of een gezellig feestje thuis met spelletjes en lekkere hapjes, alles kan. Verjaardag in de Maak heeft een vast bedrag per kind te besteden, als er nog budget overblijft van het feestje dan mag de jarige daar nieuwe kleren van aanschaffen. De kleding wordt natuurlijk ook altijd in Almelo gekocht.

Donaties nodig
Omdat er steeds meer aanvragen voor feestjes komen heeft Verjaardag in de Maak ook steeds meer geld nodig om de feestjes te kunnen realiseren. Wij doen daarom een financieel beroep op u zodat Verjaardag in de Maak door kan gaan met hun werk want: Alle kinderen moeten mee kunnen doen! In de decembermaand staan op de toonbanken van de deelnemende winkels een inzamelingspotten waarin geld gedeponeerd kan worden. Natuurlijk kunt u ook geld overmaken voor dit goede doel op het rekeningnummer NL02RABO0157569632 t.n.v. Verjaardag in de Maak.